Kendinize hedef koymayın
banner40

banner39

Kendinize hedef koymayın

19 Kasım 2014 Çarşamba 10:40

Geleceğin Gücü Girişimciler-G3 Forumu’nun akşam oturumunda, televizyoncu Acun Ilıcalı, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk’un sorularını yanıtladı. Acun Ilıcalı, düzenlenen panelde genç girişimcilere deneyimlerini aktardı.

Kendinize hedef koymayın
Ali Sabancı, panelin başında katılımcılara, "Bu beyi tanıyor musunuz?" diye sordu. Sabancı, "Tanımayan parmak kaldırsın desem, döveriz herhalde onu" diye espri yaparak salondakileri güldürdü.
Ardından Ali Sabancı, Acun Ilıcalı’yı davet etme sebeplerinin, girişimcilere deneyimlerini aktarması olduğunu belirterek, "Bugün burada Acun bizimle girişimcilik deneyimlerini paylaşacak, kendi tarzıyla. Sanki öyle geliyor ki bize, pıt diye başarılı oldu Acun" diye konuştu.

"BEN KENDİMİ DOKTOR OLMAYA ZORLAMAM; HEPİMİZE ZARAR DEĞİL Mİ?"

Acun Ilıcalı, "Hayal kurmak lazım ama halüsinasyon görmemek lazım. Hayal kur ama, hayalin limitini aştığın anda felaketin olur" diye başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Girişimcilik ruhunda olmayan adamın girişimcilik yapması kadar tehlikeli bir şey yoktur. Tahminen el bombasıyla gezmek gibi bir şey bu. Ruhunda o yoksa, eğer bu cesaretle ilgili titreklik yaşıyorsan ya da kapasiten yetmiyorsa... Hepimizin her şeye kapasitesi olmak zorunda değil. Ben şimdi doktor olamam. Ben doktor olmaya zorlamam; hepimize zarar değil mi?"

"KARŞILIKSIZ İYİLİK YAPTIM YA DA KARŞILIKSIZ YARDIMCI OLDUM"

Ilıcalı, başarısında, insan ilişkilerinin birinci planda olmasının payının büyük olduğunu belirterek, "Hayatım boyunca hep karşımdakini düşündüm ve karşılıksız iyilik yaptım ya da karşılıksız yardımcı oldum insanlara. Bu benim küçük yardımlarım ya da iyi niyetlerim beni hayatım boyunca bir yerlerde buldu" dedi.

"BU ADAMDAN NE ALIRIZ’I 6 SANİYE İÇİNDE ÇÖZERİM"

Acun Ilıcalı, "Acun Firarda" programını yaptığı dönemin kariyerinin en önemli dönemi olduğunu vurgulayarak, "4 yılda 105 tane ülke gördüm. Her hafta dünyanın bir yerindeydik" dedi. Ilıcalı, dünyayı gezmenin, dünya televizyonlarını takip etmesini ve bu sayede bir birikim elde etmesini sağladığını ifade etti.

Acun Ilıcalı, daha önce tutmayan programların kendisi yaptığında tuttuğunu söyleyerek, "Ben birisine baktığım zaman, ’Bu adamdan ne alırız’ı 6 saniye içinde çözerim. O kadar dünyayı gezdiğiniz zaman, ister istemez vizyonu geliştiriyor" dedi.

"KENDİNİZE HEDEF KOYMAYIN"

"Hayatım boyunca kendime hiç hedef koymadım. Bütün gençlere tavsiyem; kendinize hedef koymayın" diyen Ilıcalı, şöyle dedi:

"Bir kere, yaşınız ve tecrübeniz o hedefin doğru olup olmayacağını analiz edebilecek durumda değil. Kendiniz doğru da analiz edemezsiniz. Koyduğunuz hedefin doğru olduğunu nereden biliyorsunuz da, o hedefe doğru gidiyorsunuz? Uzakta bir hedef koymamak lazım. Bence çok yakın vadeli hedefler koyarak, bir tık sonrasını düşünmek lazım. Benim hayatım boyunca yaptığım o oldu. Ben bir kanal sahibi olayım diye, bir hedefi bırakın, benim o zaman en yüksek hedefim ’Bir müdür olayım’dı. Muhabirken bunu derdim. Oradan bir prodüksiyon şirketi sahibi oldum, şimdi bir kanal sahibi oldum. Aklımın ucundan geçmezdi, bire bin verirdim ’Kanal sahibi olamam’ diye. Ben hep ruhumun götürdüğü yere gittim. Bana göre burada asıl insanın ruhu önemli."


Kaynak: DHA 
banner5

Yorum Gönder

@name x