Haberleri Tümü

İSTBAKO esnafın her türlü sorununa çözüm arıyor

İSTBAKO 25 Ekim Pazar günü Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceği Eğitim Semineri ile bakkal esnafını bilinçlendirmeye devam edecek. Eğitim seminerinde Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği ve Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği kapsamında yapılan çalışmalar, bakkal esnafına yönelik İETT otobüsleri ve metrobüslerde yapılan reklam kampanyaları, yazarkasa pos kullanımı ve ayrıntıları konularında esnafı bilgilendirecek.

14 Ekim Çarşamba günü, İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda, İstanbul Bakkallar Odası Başkanı (İSTBAKO) İsmail KESKİN tarafından bakkal esnafına dair birçok sorun dile getirildi. 

İSTBAKO Başkanı KESKİN, “Peynir halkımız tarafından tadına bakılarak alınabilen bir ürün olduğu gibi çeşitli gramajlarda satışa sunulur. Tebliğin bu konuları kısıtlaması esnafa sıkıntı oluşturabileceği kadar tüketicinin de tercih edeceği bir yöntem değildir. Ayrıca ülkemizde çıkarılan tebliğlerin kaynağı olarak gösterilen Avrupa’da peynirde, yumurta da açıkta satılmaktadır. Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği’nde yapılan yanlışlıklar yaptığımız çalışmalar sonucu zorluklarla düzeltilmiştir. Peynir tebliğindeki açıkta peynir satışı bu konuyla benzerlik arz etmektedir. Avrupa’da peynir belli bir sıcaklıkta açıkta satışa sunulmaktadır. Yetkililerimize sorunumuzu ilettik. Çözüm bulacaklarını düşünüyorum. 18 Ekim pazar günü Büyükçekmece’de Sayın Bakanımız Kutbettin ARZU ile yapacağımız toplantıda aynı sorunu dile getireceğiz. Ayrıca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlükleri tarafından esnafımıza verilen TAPDK ruhsatlarının yeniden odalarımız tarafından verilmesini ilgili isteklerimiz arasında belirttik. Esnafın işini kolaylaştıracağı inancıyla bu istekte bulunduk.” dedi.

İstanbul Bakkallar Odası’nda yapılan bilgilendirme toplantısında Halkbank KOBİ Müşteri İlişkileri yetkilisi Mehmet CEYLAN, “Esnaflarımızı 2016 yılında zorunlu olan yazarkasa poslar hakkında bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bankamızın bu konuda esnafa sağlamış olduğu destekler var. Yazarkasa pos konusu iyi incelenip karar verilmesi gereken bir konu. Esnafın karar verirken firmaları, markaları, teknik özellikleri, satış sonrası hizmeti ve ücretleri inceleyip ona göre karar vermesi gerekiyor. Halkbank olarak her zaman esnafın yanında yer aldık ve esnafa destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

İstanbul Bakkallar Odası (İSTBAKO) Başkanı İsmail KESKİN, “5 Ekim Pazar günü yapılacak toplantıya tüm esnafımızı davet ediyoruz. Esnaf için önemli bilgilerin aktarılacağı bu toplantıya esnafımız mutlaka katılmalı.” dedi.


Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz