Haberleri Tümü

Trabzon Federasyonun'dan “ Kurtuluş Şöleni “

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Trabzon Federasyonu ( TF ) Genel Başkanı Dr.Haydar Dulkadiroğlu, “Trabzon derneklerinin çatı kuruluşu Trabzon Federasyonu tarafından geleneksel olarak kutlanmakta olan, Trabzon’un kurtuluşu etkinliklerinde bu yıl bir ilk yaşanacak. 3K diye adlandırdığımız KARDEŞ, KOMŞU, KONUK uygulamamız kapsamında; 22 Şubat 2014 Tarihinde Sinan Erden Spor Salonunda düzenlenecek olan Trabzon’un 96. Kurtuluş Yıl dönümü etkinlikleri onur konuğu Hakkari ili ve Hakkarililer olacaktır.

22 Şubat 2014 Tarihinde Sinan Erden Spor Salonunda iki farklı bölgenin önemli illerinden Hakkari ve Trabzon’un duyarlı STK temsilcileri olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, Doğu ve Güneydoğu bölgesi ile Karadeniz bölgesi insanını kurumsal kimlikleriyle aynı anda aynı salonda ortak bir etkinlikte bir araya getiriyoruz. Bu önemli ve tarihi buluşmanın gerçekleşmesine kısa bir süre kala, kamuoyunu doğru bilgilendirme ve STK’ların yaptığı faaliyetleri duyurabileceği ve birlikte çalışma zorunda olduğu basınımızın siz değerli mensuplarını bilgilendirme zaruriyeti hissettik. Keza yaptığımız faaliyetler anlaşılamadığı sürece yanlış, kamuoyuna ulaşmadığı sürece de yarım kalacaktır. Bu nedenle hiçbir şeyin yanlış anlaşılmaması ve hiçbir işin de yarım kalmaması için sizlerden destek bekliyoruz”. dedi.

Dulkadiroğlu, “Hedeflenen etkinliklerden amaç; birlikte ve kardeşçe yaşama kültürünü geliştirmek, iyi günde mutluluğumuzu kötü günde acılarımızı paylaşmayı öğrenmektir.

Trabzon ve Hakkari’nin duyarlı STK mensupları olarak başlattığımız bu süreci sivil inisiyatif kullanma adına çok önemsiyoruz. Bu bağlamda bu etkinliğin diğer il STK’ları için örnek teşkil etmesini temenni ederken, bu tür etkinliklerin kamuoyuna daha iyi duyurulabilmesi ve içsel zenginliğinin artırılması adına, medya kuruluşlarının STK’ların faaliyetlerine daha fazla yer vermesini, merkezi ve yerel yönetimlerin de kaynak aktarımı sağlayarak STK’ları desteklemelerinin doğru olduğuna inanıyoruz”. diyerek sözlerine şöyle devam etti.

Dulkadiroğlu, “18 Nisan 1916'da Ruslar tarafından işgale uğrayan ve 24 Şubat 1918'de işgalden kurtulan Trabzon’un, 96. Kurtuluş Yıldönümünü kutlayacağımız 22 Şubat 2014 tarihinde Tüm Trabzon ve Hakkarililer ile tüm dostlarımızı, kısacası tüm Türkiye’yi Sinan Erdem Spor salonuna tarihi ana ve sahnelere şahitlik etmeye bekliyor, dostluk ve barışa vesile olmasını diliyoruz”. dedi.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz