Yerli turistlerin yeni gözdesi
banner40

banner39

Yerli turistlerin yeni gözdesi

29 Ağustos 2014 Cuma 10:29

Batı Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Akçakoca ilçesi, ziyaretçi akınına uğruyor.

Yerli turistlerin yeni gözdesi
37 kilometrelik kıyı şeridine sahip ilçede özellikle ramazanın ardından plajlar boş kalmadı. Güney sahillerini aratmayan doluluk yaşanan ilçede otellerin dolması nedeniyle, bazı evler günübirlik kiraya veriliyor.
Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici,  AA muhabirine ramazanın turizm mevsimine rastlamasına rağmen, ciddi doluluk olduğunu söyledi.

Sahil ve otellerin hınca hınç dolu olduğunu vurgulayan Yemenici, "Esnafımız doluluktan son derece memnun. Turizm kenti  Akçakocamızı çok iyi tanıttığımızı düşünüyoruz. Akçakoca, turizm alanında Karadeniz'in en çok bilinen şirin ilçesidir" ifadesini kullandı.

"Bu yoğunluktan oldukça memnunuz" diyen Yemenici, şöyle konuştu:

"Belediyecilik anlamında da hiçbir sıkıntı yaşamadan sezonu geçiriyoruz. Önümüzdeki yıl daha büyük ilgi bekliyoruz. Bu yılki eksiklerimizi de önümüzdeki yıl tamamlayacağız. İlk defa jet ski can kurtarma ekibi kurduk ve Kardeniz'in hırçınlığına rağmen. bu hizmeti de çok iyi şekilde yerine getiriyoruz. Okullar açıldığında dahi hafta sonraları yoğunluk yaşayacağımızı düşünüyoruz. İlçeyi yoğunlukla yerli turistler tercih ediyor.

Yaklaşık 25 bin nüfusa hitap eden turizm alanına hizmet ediyoruz. Bursa, Kocaeli, İstanbul gibi illere hizmet ediyoruz. Ciddi potansiyele sahibiz. Ulaşım acısından bu illerimiz bizi tercih ediyor. Yaklaşık 2 saatlik sürede insanlarımız ilçeye ulaşabiliyor. Akçakoca, turizm açısından geçmişte olduğu gibi gelecekte de Batı Karadeniz'in parlayan yıldız olacaktır." 
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x