Uluslararası Giresun Aksu Festivali
banner40

banner39

Uluslararası Giresun Aksu Festivali

20 Mayıs 2015 Çarşamba 14:09

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hiçbir zaman insanları ayırmadığını ve bölmediğini belirterek, "Görüşü, inancı, kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun, her insan benim başımın tacıdır" dedi.

Uluslararası Giresun Aksu Festivali
Kılıçdaroğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, bu yıl 38'incisi düzenlenen "Uluslararası Giresun Aksu Festivali"ne katıldı. Aksu Mahallesi'ndeki festivalin 3. günü, geleneklerin sembolize edilmesi programıyla devam etti.
Kılıçdaroğlu, Giresun'da 4 bin yıllık geleneğin sürdürüldüğünü ve bu süreçte dostça ve kardeşçe yaşandığını anlattı.

Burada siyasi konuşma yapmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Çünkü bir bayram burası. Her görüşte insan var. Hiçbir zaman insanlarımızı ayırmadım, insanlarımızı bölmedim. Görüşü, inancı, kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun her insan benim başımın tacıdır. Her insanı severim ama bir şeyi de açık yüreklilikle söyleyeyim: Siyaset zenginleşme aracı değildir, siyaset halka adanmışlıktır. Siyaset köşeyi dönme aracı değildir, siyaset 'vatandaşa hizmet etmek' demektir. Size hizmet eden bu bayramı gerçekten de güzel bir şekilde kutlamamıza yol açan sayın Belediye Başkanımıza yürekten teşekkürlerimi sunuyorum."

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli de bugün kutladıkları bahar bayramının, vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

İki gün sonra başka bir bayramı daha kutlayacaklarını vurgulayan Canikli, "İnşallah cuma günü başka bir bayram kutlayacağız. Cuma günü Giresun'un 50 yıllık rüyası havalimanını açıyoruz ve uçuşa geçiyoruz. Hepinizi 22'sindeki Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılışına bekliyoruz. O gün bizim için önemli bir gün. O gün de inşallah bütün Giresunlular için uçuş bayramı olacak" dedi.

Canikli, festival alanının yakınındaki çöp döküm alanına işaret ederek, "Maalesef problem bir türlü çözülemedi. En sonunda müdahale ettik. Haziran sonundan itibaren buraya çöp dökülmesini yasaklıyoruz. O tarihten sonra belediyelerimiz çöplerini Tirebolu'daki aktarma istasyonlarına götürecekler ya da doğrudan Çavuşlu'daki döküm alanına götürecekler. Haziran ayının sonundan itibaren bu ayıbı kapatacağız. Buraya 180 dönümlük mükemmel yeşil alan kazandıracağız" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, tören alanına kurulan sacayaktan geçerek dilekte bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu, "Halkın zenginleştiği bir Türkiye" diledi.  

Bakan Canikli de "Daha barışçıl bir Türkiye için" dilekte bulunduğunu söyledi.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x