Ulugöl yatırımlarla turizmde canlanacak
banner40

banner39

Ulugöl yatırımlarla turizmde canlanacak

03 Temmuz 2017 Pazartesi 16:01

Gölköy Belediye Başkanı Mert: - "Ulugöl Tabiat Parkı sınırları içerisinde restoran, çivisiz cami ve gezi yollarıyla beraber butik oteli yaptığımız zaman burayla ilgili bütün yatırımlar bitmiş olacak"

Ulugöl yatırımlarla turizmde canlanacak
 Doğu Karadeniz'in eşsiz güzelliklerini barındıran Ulugöl'ün, turizme yönelik çalışmaların ardından yerli ve yabancı turistlerin tercihleri arasında yer alması hedefleniyor.
Ordu'nun Gölköy ilçesinde bulunan Türkiye'nin "36'ncı Tabiat Parkı" Ulugöl, her mevsim ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunuyor.

Kuş cıvıltıları ve kurbağa sesleri eşliğinde göl çevresinde yürüyüş yapanlar, ağaç ve gökyüzünün göle yansımasını fotoğraflayarak ölümsüzleştirme şansı yakalıyor.

İlçe halkının tarım ve hayvancılıkla geçindiği bölgeyi ziyaret edenler, yolculuk sırasında gördükleri küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarla, doğayla iç içe olmanın tadını çıkarıyor.

Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ulugöl ile ilçedeki turizme yönelik yatırım çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Uluvahta Yaylası'nı daha da canlandırmak için bir gölet ve kütük ev projeleri olduğunu ifade eden Mert, söz konusu yaylanın ulaşım açısından da ziyaretçilerine konfor sunduğunu aktardı.

Mert, Büyükşehir Belediyesi ile Gölköy Belediyesinin yol çalışmasının ardından Ulugöl ve Uluvahta Yaylası'nın turizmde önemli yere geleceğini söyledi.

Kentin en önemli turistik alanlarından Ulugöl'ün herkesi cezbettiğini vurgulayan Mert, "Ulugöl'deki yürüyüş yollarını bu sene tamamlıyoruz. Bunun yanı sıra bir restoran yapıyoruz. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi çivisiz cami yapacak." dedi.

- "İmar planını hızlı şekilde yapacağız"

Özellikle iki senedir göl çevresinde turizm adına çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Mert, şunları kaydetti:

"Ulugöl'e butik otel sözü aldık. İnşallah vaziyet planı onayda. Bu plan bittikten sonra imar planını hızlı bir şekilde yapacağız. Butik otelimizi ilgili genel müdürümüzün nezaretinde bundan sonraki iki ya da üç yıl içerisinde tamamlamış olacağız. Ulugöl Tabiat Parkı sınırları içerisinde restoran, çivisiz cami ve gezi yollarıyla beraber butik oteli yaptığımız zaman burayla ilgili bütün yatırımlar bitmiş olacak. Ondan sonra oraya bir tane dahi çivi çakmayacağız."

Mert, yürüyüş yollarının orman içlerindeki kısmında yol kenarlarında mesire alanları da yapacaklarını belirterek, bunların da projelendirildiğini, şu anda ilgili genel müdürün onayına sunulduğunu dile getirdi.

Hedeflerinin tabiatı bozmadan ve hayvancılığı öldürmeden Ulugöl'ü yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunmak olduğunu vurgulayan Mert, Ulugöl'e son 3 yılda yapılacak yatırımın tamamının 5 milyon lirayı bulduğunu sözlerine ekledi.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x