'Türkiye sıçramayı gerçekleştirmeli'
banner40

banner39

'Türkiye sıçramayı gerçekleştirmeli'

09 Nisan 2015 Perşembe 17:13

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından verilen “4. Türk Patent Ödülleri” töreninde yaptığı konuşmada, son 12 yılda gerçekleştirdikleri atılımların özgüven kazanmaya, şanlı dönemleri hatırlamaya vesile olduğunu belirterek, "Gömülmek istendiğimiz mezardan çıktık, artık böyle bir dönem yok, üzerimize dökülmeye çalışılan betonu parçaladık, yeniden nefes almaya, çevremizle irtibat kurmaya başladık" dedi.

'Türkiye sıçramayı gerçekleştirmeli'
 Alanlarında yenilik üreten isimsiz kahramanları selamlayarak, bu kişilerin problem çözme, buluş ve tasarım yapma heyecanlarının ve şevklerinin, daim olmasını dileyen Erdoğan, üretilen her yeniliğin, buluşun, özgür tasarımın Türkiye’nin 2023 hedefleri yolunda atılmış kıymetli bir adım olarak değerlendirdiğini belirtti.

Erdoğan, Türkiye 2014'te 110 binin üzerinde marka başvurusuyla Avrupa’nın en fazla marka başvurusu yapılan ülkesi durumunda olduğu belirterek,  rakamların Türkiye’nin kabına sığmadığını gösterdiğini kaydetti.

Erdoğan, "Son 12 yılda gerçekleştirdiğimiz atılımlar, millet olarak yeniden özgüvenimizi kazanmamıza, şanlı dönemlerimizi hatırlamamıza vesile oldu. Gömülmek istendiğimiz mezardan çıktık, artık böyle bir dönem yok, üzerimize dökülmeye çalışılan betonu parçaladık, yeniden nefes almaya, çevremizle irtibat kurmaya başladık." şeklinde konuştu.

Türkiye'de, ülkesine, milletine ve dile getirdiği tüm bu hedeflere inancı olmayanların da bulunduğuna işaret eden Erdoğan, "Bugüne kadar onları dikkate almadık, bundan sonra da almayacağız. Allah doğruların yardımcısıdır, biz doğru yolda olduğumuza, doğru işler yaptığımıza inanıyoruz" diye konuştu.

"Artık bu gömlek bu vücuda dar geliyor"

"Artık bu gömlek bu vücuda dar geliyor" ifadesini kullanan Erdoğan, "Bizim bir sistem değişikliğine gitmemiz şart. İşte bu da artık Türkiye'nin başkanlık sistemiyle süratle bir sıçramayı gerçekleştirmesini gerektiriyor ve bu başkanlık sisteminde göreceksiniz ki artık Türkiye bir patinaja girmeyecek, hızla bir büyüme sürecine girecektir" şeklinde konuştu.

"O günden bugüne Türkiye çok değişti"

Ekonomide yaşanan gelişmeler konusunda görüşlerini de ifade etmek istediğini dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2000 Kasım ve 2001 Şubat ayı krizlerinin ardından içine düşülen darboğazı, sadece 1 milyar dolar kredi için günlerce IMF kapısında yatılan günleri görmezden gelenler, ısrarla bugün felaket tellallığı yapmaya çalışıyor. Halbuki o günden bugüne Türkiye çok değişti."
banner5

Yorum Gönder

@name x