Turistlerin yeni ilgi odağı "Zipline"
banner40

banner39

Turistlerin yeni ilgi odağı "Zipline"

30 Eylül 2014 Salı 17:35

Rize'nin Ardeşen ilçesindeki Fırtına Vadisinde yerden 20 metre yükleklikte kurulan zipline, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerce büyük ilgi görüyor

Turistlerin yeni ilgi odağı "Zipline"
Karadeniz bölgesinin önemli turizm merkezlerinden Fırtına Vadisi'ndeki işletmeler, gelen konuklarına farklı aktiviteler sunarak turist sayısını arttırmayı hedefliyor.
Bu kapsamda Fırtına Vadisinde çelik halatlarla bağlanarak dağdan aşağı inilen bir aktivite olan Zipline sistemini kuran işletmeler, 20 metre yüksekliğinde 75 metre uzunluktaki alanda müşterilere hem doğal güzellikleri yukarıdan görme imkanı sunuyor hem de heyecanlı anlar yaşatıyor.

Emniyet kemeriyle bağlandıktan sonra çelik halat yardımıyla vadinin karşı yakasına geçen ziyaretçiler, daha sonra aynı yolu izleyerek başladığı yere dönüyor.

Fırtına vadisine gelen turistler, daha sonra rehberler eşliğinde rafting yaparak vakit geçiriyor.



-"Arap turistler daha çok ilgi gösteriyor"

Bölgedeki işletme sahibi Muhittin Yarıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ziplineye yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiğini anlattı.

Yarıcı, bu aktiviteyi herkesin yapabileceğini dile getirerek, "Herhangi bir beceri gerektirmiyor. gelen misafirlerimizi güvenlik kemeriyle bağlıyoruz. Güvenlik önlemi ve bağladıktan sonra çelik halatlarla karşıya gönderiyoruz. Karşı tarafa gittikten sonra aynı şekilde tekrar başladığı yere dönüyor. Bu şekilde aktivitemizi gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Son yıllarda en çok Arap turistlerin ilgi gösterdiğini anlatan Yarıcı, "Arap turistlerin çocukları bunu daha çok seviyor. Gelen her yerli ve yabancı turiste bu heyecanı yaşatmaya çalışıyoruz.  Bölgemizde bu tür aktiviteler yaygınlaşmaya başladı" ifadesini kullandı.

Yarıcı, bu aktivitenin yanında misafirlere rafting imkanı da sunduklarını belirterek, "Fırtına Vadisi bu anlamda çok zengin seçenekler sunuyor. Buraya gelen tüm yerli ve yabancı turistler burada her türlü aktiviteyi yaşayabiliyor" dedi.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x