Tatilciler Ilgaz Dağı'na akıyor
banner40

banner39

Tatilciler Ilgaz Dağı'na akıyor

03 Şubat 2014 Pazartesi 14:11

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı'ndaki oteller, yüzde 100 doluluğa ulaştı

Tatilciler Ilgaz Dağı'na akıyor
Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı'ndaki oteller, yarıyıl tatili dolayısıyla yüzde 100 doluluğa ulaştı.
Kastamonu ve Çankırı sınırlarında yer alan, ormanlarla kaplı Ilgaz Dağı'ndaki oteller, yarıyıl tatilinde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Kar kalınlığının 45 santimetre ölçüldüğü kayak merkezindeki oteller, tam kapasiteyle hizmet veriyor.

Kayak merkezindeki otelin genel müdürü Kadir Kuşçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarıyıl tatilinin bereketiyle geldiğini söyledi.

Kar yağışının geciktiğini, yağışın ardından sevindiklerini anlatan Kuşçu, "Kar kalınlığı oldukça iyi. Kayak severler durumdan memnun. Tatilcilerin bölgeye ilgisi güzel. Ilgaz Dağı'ndaki otellerde doluluk yüzde 100. Başta kar yağmaması nedeniyle yaşadığımız sıkıntıları bu dönemde üzerimizden atmak istiyoruz. Bu dönem hem bizim hem de kayak severler için oldukça önemli. Yarıyıl tatilinde kaybettiğimiz zamanı toparlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul'dan gelen Nagehan Ekener ise yarıyıl tatilini fırsat bilerek 3 sezondur ailesi ve arkadaşlarıyla bu bölgeyi tercih ettiğini anlattı.

Çocukların kayak yapması için pistlerin çok uygun olduğunu dile getiren Ekener, şöyle konuştu:

"Hatta ben de burada kayağa başladım' diyebilirim. Pistleri çok güzel ve güvenli. Hatta bir küçük pist daha var ki yeni öğrenenler için çok uygun. Burayı biz de çocuklarımız da çok sevdik. Günümüz çok güzel geçiyor. Daha önce hiç yurt dışına gitmedim. Avusturya'nın çok güzel olduğunu söylüyorlar ama sanmıyorum ki Ilgaz Dağları, Avusturya'dan daha güzel olmasın. Önümüzdeki sene duyduğum kadarıyla  daha da büyük bir pist açılacakmış. Öyle olursa gerçekten Ilgaz'ın tadına doyum olmaz' diye düşünüyorum." 

İlk defa geldiği Ilgaz'daki kayak merkezini çok modern bulduğunu belirten Hülya Nergis Karatoprak da turizm işiyle uğraştığını dile getirdi.

"Burayı çok duydum ve gelmek istiyordum ama bu kadar beklemiyordum, son derece modern" diyen Karatoprak,."Çok eğitimli hocalar var burada. Çok da sevecen herkes. Oteller de fevkalade. Herkesi buraya davet etmek lazım. Ben de bir turizmci olarak, ülkemizde böyle kayak merkezlerinin çoğalmasının sevindirici olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x