Tarihi eşyaları PTT şubesinde sergiliyor
banner40

banner39

Tarihi eşyaları PTT şubesinde sergiliyor

21 Ağustos 2014 Perşembe 12:44

Giresun'da PTT'de memur olarak görev yapan İsmail Türkmendağ, Kurtuluş Savaşı'nda kullanılan çarık, uçaksavar mermisi, gülle gibi savaş aletleri ve yöresel eşyayı, çalıştığı Çavuşlu şubesinde sergiliyor.

Tarihi eşyaları PTT şubesinde sergiliyor
Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesindeki PTT şubesinde 20 yıldır görev yapan Türkmendağ, en eskisi 110 yıllık olan tarihi eşyaları, şubedeki rafta muhafaza ediyor. Eşyaların arasında Rus işgalinden kalan top mermisinin boş kovanı ve gülleler dikkati çekiyor.
Türkmendağ, Türk tarihini yeni nesillere aktarmak için eşyaları biriktirdiğini söyledi.

Eşyaların en eskisinin 110 yıllık çarık olduğunu dile getiren Türkmendağ, "Eşyaları toplamaya başlayınca çevremdekiler de bana yardım etti. Nerede tarihi bir eşya varsa aldım ve korudum, 20 yılda da bu köşe ortaya çıktı" dedi.

- Savaş aletleri dikkati çekiyor

Türkmendağ, eşyaların arasında bölgenin Rus işgali sırasında kullanılan top mermilerinin bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Rusların işgali sırasında bölgemiz denizden top atışına maruz kalmış. O zamandan kalma mermileri de buraya koydum. Denize düşen uçaksavar mermisinin boş kovanı, bölgemizdeki bir kaleye atılmış gülle, yangın çıkaran top mermisi, tüm bunlar savaş aletleri. Savaş aletlerinin yanı sıra yöremizi anlatan bakraç, sofra, ütü, kasatura, telefon, çarık gibi eşyalar da var. Bu eşyaların kimisi tarlada kimisi evlerde kullanılmış. İsteyen herkes bu eşyaları gelip görebilir."

PTT Şubesi'ne işlem yapmak için gelen Şemsettin Özarslan ise eşyaların dikkat çekici olduğunu ifade ederek, "Hoş bir durum olmuş, buraya iyi bir görüntü vermiş. Tarihimizin yeni nesillere aktarılması ve tanıtılması önemli" diye konuştu.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x