Şehzade Mustafa'nın öldürülme sahnesi
banner40

banner39

Şehzade Mustafa'nın öldürülme sahnesi

13 Şubat 2014 Perşembe 11:39

Kanuni Sultan Süleyman döneminin anlatıldığı Muhteşem Yüzyıl dizisinde izleyici ekrana kilitlendi. İşte gün boyu konuşulan ve izlenirken herkesi göz yaşına boğan Şehzade Mustafa'nın öldürüş sahnesi...

Özellikle Muhteşem Yüzyıl dizisi ile çokça merak edilen Şehzade Mustafa çeşitli suçlamalardan dolayı babası Kanuni Sultan Süleyman tarafından sağır ve dilsiz cellatlarca öldürülüyor. 

Büyüdükçe sivrilen bir isim olan Şehzade Mustafa'ya ilgi de artar. Ordu arkasındadır. O da fark yaratan isimler gibi ölüm listesine alınmıştır. Tabi 'devletin bekası' denilerek kardeş ve oğul katledilişleri yaşanmıştır. Şehzade Mustafa'nın bir de mektup yazması vardır.

Kanuni, zaten Şehzade'yi izletiyordu. Şehzade'nin İran Şahı'na yazdığı mektuplar ele geçirildi. Mektuplarda, "Babam yaşlandı, tahta benim geçmem gerekli, dedem Yavuz Sultan Selim gibi..." yazıyordu.

Sultan Süleyman, Şeyhülislam Ebussuud Efendi'ye de danışarak mahkeme kararı aldırdı ve oğlunun idamına karar verdi. O sıra da İran'a karşı bir savaş vardı, zaten İran'la aramız hiç iyi olmadı... Kanuni, Amasya Valisi olan oğlu Mustafa'yı "Konya'ya gidiyorum, sen de gel" dedi. Konya Ovası'na çadırlar kuruldu.

Kanuni, oğlunu çadırına çağırdı, Mustafa babasını kendisini öldürtebileceğinden hiç şüphelenmediği için gitti. Babasının yanına girerken silahları alındı. O dönem şehzadeler babalarının yanına kılıçlarıyla girebilirdi, ama Mustafa'nınkiler alındı. Daha sonra ise operasyon başlıyor...
banner5

Yorum Gönder

@name x