Samsun'da "1915 Bir Hilal Uğruna" gösterisi sahnelendi
banner40

banner39

Samsun'da "1915 Bir Hilal Uğruna" gösterisi sahnelendi

20 Mayıs 2016 Cuma 09:18

Osman Gazi'nin rüyası ile başlayan ve Çanakkale Savaşı'na kadar uzanan süreci anlatan "1915 Bir Hilal Uğruna" gösterisi, Samsun'da sahnelendi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç (sağ 2), AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da (sağdaki) takip etti.

Samsun'da "1915 Bir Hilal Uğruna" gösterisi sahnelendi
  Osman Gazi'nin rüyası ile başlayan ve Çanakkale Savaşı'na kadar uzanan süreci anlatan "1915 Bir Hilal Uğruna" gösterisi, Samsun'da sahnelendi.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Çanakkale şehitlerini anmak, Çanakkale ruhunu millete anımsatıp yaşatmak amacıyla 210 kişinin rol aldığı ve Osman Gazi'nin rüyası ile başlayan "1915 Bir Hilal Uğruna" gösterisinde, İstanbul'un fethi, Çanakkale Zaferi ve Çanakkale'de korunan değerler sergilendi.
Seyit Onbaşı'nın sırtladığı top mermisi ile batırdığı geminin tiyatral bir sunumla sahneye yansıtıldığı gösteride, Çanakkale'de kendi cenaze namazlarını kılan şehitler, dev Türk bayrağının altında nöbet tutan askerler ve daha birçok unsur izleyicilerden büyük alkış aldı. Gösteride, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda görevli 48 er ve erbaş ile 6 Senegalli de rol aldı.  
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ın da takip ettiği gösterinin sonunda Bakan Kılıç ve Karaaslan, oyuncuları  tebrik ederek, karanfil verdi. 

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x