Rize'de "kardan adam" rekoru kırıldı
banner40

banner39

Rize'de "kardan adam" rekoru kırıldı

12 Nisan 2015 Pazar 12:40

İkizdere ilçesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Ovit Kar Festivali'nde, "dünyada en çok çocukla en kısa sürede kardan adam ve tema yapma" rekoru kırıldı.

Rize'de "kardan adam" rekoru kırıldı
Rize Valiliği ve Ekşioğlu Vakfınca 2640 rakımlı Ovit Yaylası'nda gerçekleştirilen festivalde, Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi kapsamında 12 ilçeden 450 öğrencinin katılımıyla "dünyada en çok çocukla en kısa sürede kardan adam ve tema yapma" rekoru denendi.
Kar yağışı altında düzenlenen etkinlik, yaklaşık 3 saat sürdü. Çalışma sonunda 450 öğrenci 45'e yakın kardan figür yaptı. Figürler arasında Ovit Tüneli, balıkçı teknesi, arı kovanları, kemer köprü, Çanakkale Şehitliği Anıtı ve dağ horozu gibi figürler dikkati çekti.

Dünya Çocuk Rekorları Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, rekor denemesini okuyarak tescilledi.

Etkinliğe Rize Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Nusret Bayraktar, İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Vali Yardımcısı Mehmet Özer, Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Vali Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 450 öğrenciyle 2640 rakımlı Ovit Yaylası'nda kardan figürler yaptıklarını belirterek, "Yaklaşık 600 kişi burada kardan adam yapmaya çalışıyor. Bunların 450'si öğrenci, diğerleri ise öğretmen arkadaşlarımız ve idareciler" dedi.

Ekşioğlu Vakfının Rize Valiliğinin başlattığı RENK Projesi'ne katkı vermek için bu organizasyonu yaptığını ifade eden Yazıcı, "Hava biraz soğuk. Bulunduğumuz rakımda hava sıcaklığı, sıfırın altında 4 derece. Herkes büyük bir heves ve heyecanla, bütün çocuklarımız hızlı şekilde kardan figürler yapmaya gayret ediyor. Buradan tüm Türkiye'ye hem eğitimle hem de böyle güzel bir etkinlikle mesaj vermek istedik" diye konuştu.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x