“Reis“ Devlet Tiyatrosu repertuvarında
banner40

banner39

“Reis“ Devlet Tiyatrosu repertuvarında

08 Eylül 2015 Salı 10:24

Ordulu tiyatro yazarı Ufuk Ersoy'un, Karadeniz balıkçısını anlattığı "Reis" adlı oyunu, Devlet Tiyatroları repertuvarına kabul edildi.

“Reis“ Devlet Tiyatrosu repertuvarında
Tiyatro oyunculuğu ve yönetmenliği de yapan Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1982 yılından itibaren tiyatronun içerisinde olduğunu, sahnede 30'dan fazla oyunda görev aldığını söyledi.
Çok sayıda tiyatro oyunu yazdığını dile getiren Ersoy, "1990 yılında ilk defa bir çocuk oyunu yazmaya başladım. Bu çocuk oyunu çeşitli tiyatrolarda hala sahneleniyor. Bu oyunla iki kez ödül aldım. Bunun dışında Devlet Tiyatroları repertuvarına giren çeşitli oyunlarım var" dedi.

Ersoy, "Reis" adlı oyunun, Devlet Tiyatroları repertuvarına kabul edilen altıncı oyunu olduğunu ifade ederek, "Yazdıklarınızın böylesi önemli kurumlarda rağbet ve değer görmesi insanı onurlandırıyor" diye konuştu.

Kaleme aldığı "Reis" adlı oyunda, Karadeniz'de balığa çıkan reis ve adamlarının fırtınaya yakalanmasıyla yaşanan dramın konu edildiğini belirten Ersoy, şunları kaydetti:

"Bu oyun, Ordu'yu ve Orduluları anlatıyor. Yerel oyunlara daha çok önem veriyorum. Karadeniz'de balığa çıkan balıkçıları konu edindim. Balıkçılık zor bir meslek. Balıkların ne zahmetle tutulduğunu gözlemledim. Reis'i yazarken birçok balıkçı barınağında balıkçılarla sohbet ettim. Hatta balığa çıktım. Çok zor bir iş olduğunun farkına vardım. Komik başlayan ama sonu hüsranla biten bir oyun."

Ufuk Ersoy, söz konusu oyunda herkesin kendisini bulabileceğini sözlerine ekledi.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x