Ordu'da "Omar Bin Hattab" sahnelendi
banner40

banner39

Ordu'da "Omar Bin Hattab" sahnelendi

22 Mart 2016 Salı 09:02

- Hazreti Ömer'in hayatını konu alan tiyatro oyunu, Ordulu sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Ordu'da "Omar Bin Hattab" sahnelendi
 Ordu'da, Hazreti Ömer'in hayatını konu alan "Omar Bin Hattab" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.
İki perdelik oyun, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Karart Kültür Sanat iş birliğiyle Atatürk Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluştu.

Yönetmenliğini Fevzi Erden, dekor ve kostümlerini Makbule Mercan, ışık tasarımını Kemal Edis ve koreografisini Nigar Suetanova'nın yaptığı oyunda başlıca rolleri, Suat Tanır, Kıvılcım Kaya, Fatih Tezol ile Mehmet Oğuzhan üstlendi.

Oyunun ilk perdesinde, Hazreti Ebu Bekir'in, Hazreti Muhammed'in vefatından sonra halife seçilmesi, yalancı peygamberlerle mücadelesi ve Hazreti Ömer'in halife olmadan önceki karakteristik özellikleri anlatıldı. İkinci perdede ise Hazreti Ömer'in halifeliği, İslam devletinin temellerini atması ve adaleti, sahneye taşındı.

Karart Kültür Sanat yapımcısı Osman Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, oyunda kadın haklarından devlet yönetimine kadar birçok mesaj verildiğini belirtti.

Karadeniz turnesinde olduklarını ifade eden Genç, "Ordu'da 20. oyunumuzu sahneliyoruz. İl il dolaşmaya devam ediyoruz. Oyunu izleyen vatandaşlarımız çok etkileniyor. Oyunda yer alan savaş sahneleri bizi o günlere götürüyor." diye konuştu. 

Yönetmen Erden ise oyunun provalarına yaklaşık bir yıl önce başladıklarını anlatarak, "Oyunun araştırmaları 6, oyuncu çalışmalarımız ise yaklaşık 3 ayımızı aldı. Oyundaki rollerin uygun olması için çalışmalarımız 4 kişi tarafından yürütüldü. Yaklaşık 350 oyuncu denendi." dedi. 

Oyuncu bulma aşamasında biraz zorlandıklarını vurgulayan Erden, "İslam tarihiyle ilgili bir oyun olduğu için bütün izleyicilerimizin söz konusu karakterler hakkında bilgisi var. İzleyicilerin, oyuncuları, hayalinde kurduğu insanlara benzetebilmesi gerekiyordu. Biraz zorlanmış olsak da bunu başardık." ifadelerini kullandı.

Karart Kültür Sanat Kurumsal İletişim Koordinatörü Aynur Ayaz ise böyle bir prodüksiyonun Türkiye'de ilk kez gerçekleştirildiğini kaydederek, "Belediyelerimizin büyük katkıları oldu. Herkese çok teşekkür ederiz." diye konuştu.

Oyunu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve çok sayıda davetli izledi.


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x