"Müzeler şehri Tokat"
banner40

banner39

"Müzeler şehri Tokat"

21 Mayıs 2014 Çarşamba 09:49

Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Akyüz: "Tokat'ta 4 tane müzemiz var, 2 tanesi daha hayata geçecek. Kent müzesi de yapacağız"

"Müzeler şehri Tokat"
Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, Tokat'ın müzeler kenti olacağını söyledi.
Akyüz'ün gazetecilere yaptığı açıklamada, Tokat Kalesi'nin kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen'in Tokat Kalesi'ne ayrı bir değer verdiğini belirten Akyüz, "Tokat Kalesi'nin burçlarının güçlendirilmesiyle ilgili çalışmalarımız var. Yarın bunun ihalesini yapacağız.

Kalemizden bir taşın düşmesini önleyeceğiz. İkinci olarak fonksiyon ihalesi yapacağız. Kaleye çıktığımız zaman çay içebileceğimiz, yemek yiyebileceğimiz  ve Tokat'ı kuş bakışı seyredebileceğimiz hale getireceğiz. Projenin ihalesini yaptık.

Kalemizin ışıklandırma projesi İl Özel İdare tarafından yapıldı. İnşallah, bu yaz temizlik ihalesini yapacağız" diye konuştu.

Tokat'ta kazı çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Akyüz, "Sulusaray ilçemizdeki Sebastapolis Antik Kenti ve Gümenek'te bulunan Komano Antik Kenti'nde bu sene de kazı çalışmaları olacak. Kazı çalışmaları haziranda başlayacak, ağustosta bitecek" dedi.

Tokat'ta bazı yerlerin satın alınarak müze yapılacağını aktaran Akyüz, şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz yakın zamanda Yüksek Kahve satın alındı. Burası, demokrasi müzesi olacak. Atatürk Evi'nin kuzey batısına Gaiosmanpaşa Müzesi yapılacak. Tokat'ın kültürel varlıkları gün yüzüne çıkarılmakta, turizm açısından gelişmeler kaydedilmekte. Tokat'ta 4 tane müzemiz var, 2 tanesi daha hayata geçecek. Kent müzesi de yapacağız. Tokat müzeler kenti olacak." dedi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x