Müze Kent'e turist akını
banner40

banner39

Müze Kent'e turist akını

27 Mayıs 2014 Salı 15:20

2014'ün ilk çeyreğinde Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaklaşık 60 bin turistin konakladı. 4 bin civarında yatak kapasitesine sahip otel ve pansiyonlarda yer bulmakta ise güçlük çekiliyor

Müze Kent'e turist akını
Tarihi konakları ve bunları korumadaki başarısıyla ünlenen Safrabolu'da ocak-nisan döneminde yaklaşık 60 bin ziyaretçinin akınına uğradı.

"Müze Kent" tabiriyle anılan kentin otel ve pansiyonlarda turist yoğunluğu yaşanıyor.
Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, otel ve pansiyonların 4 bin civarında yatak kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan ilçedeki çok sayıda uygarlığın kültürel birikiminin, turistlerin ilgisini çektiğini vurgulayan Aksoy, şöyle konuştu:

"Her mevsim ilçemizde turizm sezonu yaşanmaktadır. Özellikle ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde yoğunluk tavan yapıyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının, hafta sonuyla birleşmesiyle turizm sektörü daha çok hareketlendi. Geçen hafta doluluk oranı yüzde 100 oldu. İlçemizde bugünlerde ise özellikle hafta sonları yüzde 90 civarında doluluk oranı bulunmaktadır. Bu yıl sonuna kadar gelen turist sayısında, bir önceki yıla göre yüzde 40 artış bekliyoruz."

Aksoy, "açık hava müzesi" konumundaki ilçeye özellikle Ankara, İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Bolu illeri ile Tayvan, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelerden turistler geldiğini sözlerine ekledi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x