Mençuna Şelalesi ziyaretçilerini büyülüyor
banner40

banner39

Mençuna Şelalesi ziyaretçilerini büyülüyor

04 Mayıs 2014 Pazar 13:31

Arhavi ilçesinde, yeşilin binbir tonunu barındıran, ormanlarla kaplı Kamilet Vadisi'ndeki Mençuna Şelalesi baharla birlikte doğa tutkunlarının akınına uğruyor.

Mençuna Şelalesi ziyaretçilerini büyülüyor
Foto galeriye git İlçe merkezine yaklaşık 28 kilometre mesafede bulunan ve doğaseverlerin "Türkiye'nin saklı cenneti" olarak nitelendirdiği Kamilet Vadisi, el değmemiş doğal yaşlı ormanları, bitki çeşitliliği, dereleri, yaban hayatı, tarihi köprüleri ve doğa harikası şelaleleriyle önemli turizm potansiyeline sahip.
Dereler üzerine kesme taşlardan yapılmış tarihi köprüleri ve yağmur ormanlarındaki gibi çok zengin ve gür bitki örtüsüyle kaplı doğal güzellikleri bir arada barındıran Kamilet Vadisi'nin en dikkat çeken güzelliklerinden biri de Mençuna Şelalesi. Baharın gelmesiyle eriyen kar suları ve yağmurlarla derenin debisi de artıyor, Mençuna Şelalesi'nde görülmeye değer görüntüler oluşturuyor. Doğaseverlerin yanı sıra fotoğraf tutkunlarının da yoğun akınına uğrayan Mençuna Şelalesi'nden saçılan su zerreleri, güneşli havalarda gökkuşağı oluşturuyor.

-Tarihi Çifteköprükler tüm ihtişamıyla ziyaretçileri karşılıyor

Vadide yer alan 18. yüzyılda moloz ve kesme taşlardan yapılmış Çiftekemer Köprüsü, tüm ihtişamıyla ziyaretçilerini karşılıyor. Mençuna Şelalesi'ne ise Çiftekemer Köprüsü'nü geçip Küçükköy yoluna saptıktan sonra gidilebiliyor. Araçlarla şelalenin aşağı kısmındaki restoranın bulunduğu alana ulaşan, ardından da oldukça rampa patika yolda yaklaşık 20 dakika yürüyen doğa tutkunlarını, etrafı yoğun bitki örtüsüyle kaplı muhteşem görselliğe sahip Mençuna Şelalesi bekliyor.

Üç basamaktan oluşan şelale, Arılı Dağları'ndan doğan küçük derelerin birleşmesiyle oluşuyor ve yaklaşık 92 metre yükseklikten vadi tabanına dökülüyor. Şelale, vadi tabanında yaklaşık 200 metrekarelik bir göl oluşturuyor. Doğal yaşlı ormanlar, tropikal iklim kuşağına benzer geniş yapraklı bitki örtüsü, şelale ve vadi tabanındaki gölün seyrine doyum olmuyor.

-"Doğaseverleri yeryüzü cenneti Artvin’e bekliyoruz"

Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin'in el değmemiş coğrafyasıyla turizmde alternatifi olmayan bir şehir olduğunu söyledi.

Tarihi kilise ve köprüleri, tepeleri, her daim karlı yüksek dağları, krater gölleri, yemyeşil yaylaları ve ormanlarının arasında mavi boncuk gibi parıldayan gölleriyle Artvin'in ziyaretçilerine bambaşka bir dünya sunduğunu ifade eden Vali Cirit, "Doğa ile bütünleşmek, kültür zenginliğini yansıtan samimi insanlarla tanışmak istiyorsanız, tam da aradığınız yer Artvin. İlimiz kamp, doğa yürüyüşleri, kayak merkezi, cip safari, rafting ve kano gibi çeşitli alternatifleri barındırıyor" dedi.

Artvin'in, Türkiye'nin flora ve fauna açısından en zengin bölgelerinden biri olduğuna dikkati çeken Vali Cirit, "İlimiz 3 milli parkıyla Antalya ile eşdeğerdir. UNESCO tarafından 2005 yılında koruma altına alınan Camili (Macahel) bölgesi, Türkiye'nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanıdır. İlimizi 'alternatif turizmde alternatifsiz il' haline getirmek için çeşitli etkinler ve tanıtımlar yapıyoruz" diye konuştu.

Cirit, Kamilet Vadisi'ndeki Mençuna Şelalesi'ne ilginin her geçen yıl artmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, Mençuna Şelalesi'ni daha fazla tanıtarak Uzungöl, Ayder Yaylası ve Sümela Manastırı gibi Karadeniz'in simge turistik mekanlarından biri haline getirmek istediklerini kaydetti.
banner5

Yorum Gönder

@name x