Maçka yayla turizminde iddialı
banner40

banner39

Maçka yayla turizminde iddialı

25 Ağustos 2016 Perşembe 12:18

Doğal güzelliklerinin yanı sıra Sümela Manastırı başta olmak üzere, kültürel varlıkları ve tarihi yapısıyla dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'un Maçka ilçesi, restorasyon kapsamında kapalı olan manastıra alternatif olarak yayla turizmine yöneldi

Maçka yayla turizminde iddialı
  Doğu Karadeniz'de alternatif turizmin adresi olan yaylalar, son yıllarda tatilcilerin en gözde mekanları arasında yer alıyor.
Doğal güzelliklerinin yanı sıra Sümela Manastırı başta olmak üzere kültürel varlıkları ve tarihi yapısıyla dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Maçka, son yıllarda Trabzon'u ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği yerler arasında ilk sırayı alıyor. 

Yaklaşık 4 bin yıllık tarihi geçmişinin izlerini ve kültürünü, doğal güzellikleriyle turizmin hizmetine sunan Maçka, restorasyon kapsamında kapalı olan Sümela Manastırı'na alternatif olarak yayla turizmine yöneldi.

Mesire yerleriyle öne çıkan Maçka, kaynak suları, temiz havası ve doğasıyla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra balık ağırlıklı mutfak kültürü ve Hamsiköy sütlacıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. 

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin tarihi, kültürel ve doğal yapısıyla bölgenin en önemli turizm merkezlerinden olduğunu söyledi.

İlçenin en önemli turizm potansiyelinin Altındere Milli Parkı'ndaki tarihi Sümela Manastırı olduğunu dile getiren Koçhan, Sümela Manastırı'nın, Doğu Karadeniz turizminin lokomotiflerinden biri olduğunu ifade etti.

Koçhan, tarihi Sümela Manastırı'nın kapsamlı restorasyon nedeniyle bir süreliğine kapalı olduğunu anımsatarak, manastırın kapalı olmasının bölgenin turizm potansiyelini etkilememesi için belediye olarak turizme dönük çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

- "Bölgeyi en fazla Araplar ziyaret ediyor"

Turizmde farklı alternatiflere yöneldiklerini anlatan Koçhan, "Maçka Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla yerli ve yabancı turist sayısını artırmayı planlıyoruz. Bu kapsamda da yayla turizmine yöneldik. Maçka'da Kiraz, Labazen, Kulindağı, Mağura, Figanoy, Lişer ve Hocamezarı gibi birçok mesire yerimiz var. Bunun dışında kaynak sularımız, balık ağırlıklı mutfağımız ve Hamsiköy sütlacımız da yerli ve yabancı turistlerimizden yoğun ilgi görüyor. Bu durum da bizleri son derece mutlu ediyor." diye konuştu.

Koçhan, yayla turizmi kapsamında bölgeyi en fazla Arap turistlerin ziyaret ettiğine dikkati çekerek, "Maçka Belediyesi olarak yayla turizmine yönelik potansiyeli artırmak için her türlü altyapı ve turizm yatırımını gerçekleştirdik. Amacımız Sümela Manastırı ağırlı olan turizm potansiyelimizi yaylalara yayarak, dağ ve yayla turizminde de söz sahibi olabilmek." dedi.

Turizm çalışmalarına ek olarak el sanatı "kazaziye"ye yönelik de çalışmalar yaptıklarını ifade eden Koçhan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kazaziye gümüş işlemesi coğrafi işaret çalışması başvurusunda bulunduk. Bu çalışmayla ilçemize gelen turistlerimizin alacakları kazaziyelerle hem vatandaşlarımıza hem de bölgemize kazanç sağlanacak. Başvurularımızı yaptık. 2017 yılında kazaziye gümüş işlemesi coğrafi işaret çalışması gerçekleşecek."

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x