Karı-koca, mermere şekil veriyor
banner40

banner39

Karı-koca, mermere şekil veriyor

08 Ocak 2014 Çarşamba 11:19

Tokat'ın Niksar ilçesinde mermer atölyesi işleten Nihat ve Kader Yılmaz çifti, 3 yıldır omuz omuza çalışarak ekmek parası kazanıyor

Karı-koca, mermere şekil veriyor
Niksar Küçük Sanayi Sitesi'ndeki atölyelerinde mermer ve taş oyma işleriyle uğraşan Yılmaz çifti, adeta ekmeğini taştan çıkarıyor. 13 yıllık evli çift, 3 senedir birlikte çalışarak eve ekmek parası götürüyor.
Atölyede eşiyle omuz omuza çalışan 2 çocuk annesi Kader Yılmaz (30), iş yerine gelen müşterilerin dikkatini çekiyor. Mermer ve taşa şekil vererek, çeşme, mezar taşı, şömine, barbekü ve kebap ocağı yapabilen Yılmaz, atölyede eşine destek oluyor.

Kader Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "3 senedir bu işle uğraşıyorum. İşimi severek yapıyorum. Çırak olarak işe başladım, mesleği eşimden öğrendim" dedi.

Mermer ve taş oyma sanatıyla ilgili tüm işleri yapabildiğini anlatan Yılmaz, "Çocuklar büyüdü, okula başladı. Evde boş boş oturacağıma zamanımı değerlendireyim, aile bütçesine katkıda bulunayım dedim. Eşime destek olmak için geldim, başladım. Allah'a şükür çok iyi gidiyor" diye konuştu.

Nihat Yılmaz (37) ise mesleğinin sabır gerektirdiğini belirterek, "Yeri geliyor, bir taşta 4-5 gün çalışman gerekiyor" dedi.

Eşinin mesleğe başlama sürecini anlatan Yılmaz, "3 yıl önce buradaki makineler soğuktan donmuştu. İş yerinden küçük parçalar götürüp, eşime mesleği evde öğretmek istedim. Kendisi zaten meraklıydı. Küçük parçalarla öğrenmeye başladı" şeklinde konuştu.

- "Oyma işini atölyede sadece eşim yapıyor"

Yaz mevsiminde işlerinin yoğun olduğunu belirten Yılmaz, işçileriyle montaja gittiği zaman atölyede eşinin kaldığını söyledi.

Atölyesinde çalışan 3 personelin mermer işiyle uğraştığını anlatan Yılmaz, "Oyma işini atölyede sadece eşim yapıyor ama Allah izin verirse eşimin işlerini hafifletebilmek için makine almayı düşünüyorum" dedi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x

Toplam Yorum Sayısı 1

Kendi Avatarınızın Görünmesi için Üye Olun!

Zeynel aslanyürekli 9 yıl önce yorumlandı

elinize sağlık süper olmuş

0 Kişi beğendi.