Karadeniz'de tiyatro rüzgarı esecek
banner40

banner39

Karadeniz'de tiyatro rüzgarı esecek

11 Nisan 2014 Cuma 11:55

Trabzon Devlet Tiyatrosu, bu sezon 15'incisini organize edeceği "Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali"nde 11 ülkenin tiyatro topluluklarını ağırlayacak

Karadeniz'de tiyatro rüzgarı esecek
Trabzon'da, bu sezon 15'incisi düzenlenecek "Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali"nde Türkiye dahil, 12 ülkenin tiyatro topluluğu, 16 oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce Trabzon Devlet Tiyatrosu organizasyonunda 2-15 Mayıs'ta düzenlenecek ''15. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'' kapsamında yerli ve yabancı tiyatro toplulukları sahne alacak.

Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Birkan Görgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivale Türkiye, Almanya, Fransa, İtalya, Macaristan, Portekiz, Gürcistan, Moldova, Tunus, Moğolistan, KKTC ve Rusya'dan tiyatro topluluklarının katılacağını söyledi.

Festivalde Trabzon'un yanı sıra Bursa, Erzurum, İstanbul, Antalya ve Adana Devlet Tiyatrosu'nun da oyun sahneleyeceğini belirten Görgün, "Festivale her kıtadan başvuru oldu. Katılacak ülkeleri, başvuru yapan 30 ülke arasından seçtik. Her kıtadan ülkenin tiyatro topluluğunu ağırlayacağız. Bu yıl çok renkli bir festival planladık. Kentin tamamına yayılan bir festival gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Görgün, 15 yaşına ulaşan festivalin çok önemli başarıya imza attığını ifade ederek, "Dünyanın çok saygın tiyatrolarına Türkiye adına ev sahipliği yapacağız. Karadeniz havzasındaki ülkelerin katılımı ile başlayan festival, günümüzde dünya ülkelerinin katılım sağladığı çok prestijli bir festival haline geldi" diye konuştu.

"Oyunlar halka açık alanlarda da oynanacak"

Trabzon'un festivali sahiplendiğine dikkati çeken Görgün, şöyle devam etti:

"Bu yıl festivalde sahnelenecek oyunlar halka açık alanlarda da oynanacak. Festivalimizin açılışını, Trabzonspor Marina alanında katılımcı ülkelerin tiyatro sanatçıları ile yapacağız. Denizden takalar ile ülkelerin bayrakları marina alanına çıkartılacak. Marinada oluşturulacak maket gemi üzerine bayraklar çekilecek. Fransa'dan katılacak tiyatro ekibi, açılış günü oyun sahneleyecek."

Görgün, oyunların Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nin yanı sıra Atatürk Alanı, Zağnos Vadisi, Trabzon Sanatevi, Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi gibi çeşitli alanlarda sahneleneceğini anlattı.

Festival kapsamında özel bir sosyal sorumluluk projesi yürüttüklerine de dikkati çeken Görgün, "Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi ortaklığında sosyal sorumluluk projesi gerçekleştireceğiz. Odamız ve tiyatromuzun ortaklığında köyde yaşayan çocuklarımızı festivalin açılışında ağırlayacağız. Fransa'dan gelen tiyatro ekibimizin gösterisini çocuklarla izleme imkanımız olacak" dedi.

Görgün, oyunlarının her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi göreceğini ve salonların dolacağını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x