"Kampüste Senfonik Akşamlar" konseri
banner40

banner39

"Kampüste Senfonik Akşamlar" konseri

10 Kasım 2016 Perşembe 09:17

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, "Kampüste Senfonik Akşamlar" etkinliği kapsamında Ordu'da sahne aldı. Rengim Gökmen yönetimindeki orkestra, Ordu Üniversitesi Morfoloji Konferans Salonu'nda, konser verdi.

"Kampüste Senfonik Akşamlar" konseri
 Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, "Kampüste Senfonik Akşamlar" etkinliği kapsamında Ordu'da sahne aldı. 
Ordu Üniversitesi Morfoloji Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Metin Kara, Prof. Dr. Tevfik Noyan, Ordu Baro Başkanı Av. Haluk Murat Poyraz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Rengim Gökmen yönetimindeki orkestra, keman sanatçısı Cihat Aşkın ile opera sanatçısı soprano Görkem Ezgi Yıldırım ve tenor Aykut Çınar'a eşlik etti. 

Etkinlikte, evrensel sanat müziğinin sevilen yapıtları ve Karadeniz yöresine ait türküler seslendirilirken, Anadolu müziğinden esinlenerek bestelenmiş ünlü Türk bestecilerinin eserleri de müzikseverlere sunuldu.

Orkestra Şefi Rengim Gökmen, burada yaptığı konuşmada, Karadeniz'de bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın, dünyanın en eski ve köklü sanat kurumlarından birisi olduğunu vurgulayan Gökmen, orkestranın Anadolu konserleriyle halkla bütünleştiğini kaydetti.

Karadeniz turnesi kapsamında Artvin, Rize, Trabzon ve Ordu'da sahne alan orkestra, 11 Kasım Cuma  Amasya'da müzikseverlerle bir araya gelecek.


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x