"İstiklal Yolu"nda atalarının izinden yürüyecekler
banner40

banner39

"İstiklal Yolu"nda atalarının izinden yürüyecekler

08 Haziran 2015 Pazartesi 16:21

Kurtuluş Savaşı döneminde "Şerife Bacı" gibi kahraman Türk kadınların cepheye silah ve erzak taşırken hayatını kaybettiği İstiklal Yolu'nun Kastamonu-İnebolu güzergahındaki geleneksel yürüyüş 10-13 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

"İstiklal Yolu"nda atalarının izinden yürüyecekler
Kastamonu Valisi  Şehmus Günaydın, İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstiklal Yolu'nun Kastamonu'nun İnebolu ilçesinden başlayan ve Ankara'ya kadar devam eden 340 kilometrelik bir güzergah olduğunu söyledi.
Kurtuluş Savaşı'nda cepheye mühimmat göndermek için güvenli yerlerin arandığı dönemde İnebolu Limanı'nın ön plana çıktığını hatırlatan Günaydın, "Buraya gelen cephaneler güvenli şekilde sahile taşınmıştı. Kurtuluş Savaşı'nda, Kastamonu'da eli silah tutan herkes cepheye gittiği için bu cephane kadınlar, çocuklar ve yaşlılar tarafından da Ankara'ya intikal ettirilmişti" dedi.

Günaydın, İstiklal Yolu'nun kent sınırlarında kalan 95 kilometrelik kısmının 2012 yılında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararıyla tescil edildiğini, güzergahta her yıl valilik tarafından Türkiye'nin çeşitli yerlerinden insanların katıldığı İstiklal Yolu Yürüyüşü düzenlendiğini dile getirdi.

Yürüyüşün geçmiş yıllarda İnebolu'dan başlayıp Kastamonu'da son bulduğunu anımsatan Vali Günaydın, şunları kaydetti:

"Bu sene ise Kastamonu'dan başlayarak, İnebolu'ya doğru bir yürüyüş gerçekleştirilecek. 10 Haziran'da Cumhuriyet Meydanı'ndan katılımcıları İnebolu'ya uğurlayacağız. Öncelikle Seydiler sonra da Küre ilçelerinde bir konaklama olacak. Gerek Kastamonulu hemşehrilerimizi gerekse ülkemizin çeşitli yerlerindeki vatandaşlarımızı aramızda görmek istiyoruz. Yürüyüş, 13 Haziran'da İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü etkinlikleriyle sona erecek."
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x