İstanbul'da "Rizeliler Gecesi" kutlandı
banner40

banner39

İstanbul'da "Rizeliler Gecesi" kutlandı

03 Mart 2014 Pazartesi 09:38

Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılı dolayısıyla Rize Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfınca "Rizeliler Gecesi" düzenlendi.

İstanbul'da "Rizeliler Gecesi" kutlandı
Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılı dolayısıyla Rize Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nca "Rizeliler Gecesi" düzenlendi.
TİM Maslak Show Center'da düzenlenen geceye, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Vakfın yönetim kurulu başkanı Orhan Keçeli ve Rizeliler katıldı.

Kavranoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, programda bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Rize'de yılda yaklaşık 250 gün yağmur yağdığını anlatan Kavranoğlu, "Trabzon'da 60 gün yağmur yağar. Bizim Rize'nin rahmeti çok boldur ve tropikal bir iklime sahiptir. Bu güzel Rizemizi, bizi Türkiye'ye hizmet etmemiz için yetiştiren güzel şehrimizi, çok seviyoruz. Rizemizin emeği karşılıksız olmaz. Rize'ye hizmet etmemiz gerekir. Rize'nin ve Türkiye'nin kalkınması için gece gündüz çalışıyoruz. Rize'nin kalkınması için ne yapabiliriz onun üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu.

Kavranoğlu, Rize'yi ekonomik olarak kalkınmış, turizmiyle, üniversitesiyle gelişmiş bir il haline getirmek için yeni projeler devreye sokacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Türkiye'nin de dünyanın parlak ve sayılı ekonomileri arasında yer alması için gece gündüz çalışılıyoruz. Bu çabada siz değerli hemşehrilerimin tabii ki büyük katkısı var. Rizeli Başbakan, bakanlar ve bizler, Rize'yi ve Rizelileri yüceltmek için gece gündüz çalışıyoruz."

Vali Mutlu da bir gurur, kültür ve tarih Şehri İstanbul'da bulunduklarını aktararak, bir başka gurur şehri olan Rize'nin kurtuluşunun 96. yıl dönümü kutlamalarını gelenekselleştiren vakıf yöneticilerine teşekkür etti.

Bu tür kutlamalarla aziz şehitlerin hatıralarının canlı tutulduğunu kaydeden Mutlu, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Mutlu, Türk milletinin aziz şehitlerinin ve atalarının hatıralarını her zaman kalbinde yaşattığını dile getirerek, bu hissiyatı minnetle her daim yaşatacağını söyledi.

O günleri unutmadan, bu günlerin kıymetini bilerek, geleceğe güçlü ve emin adımlarla yürüyüşlerini sürdüreceklerini belirten Mutlu, "İnşallah cumhuriyetimizin 100. yılını idrak edeceğimiz 2023 tarihinde, bize hedef gösterilen muasır medeniyet seviyesine, 78 milyon vatan evladı, hiçbir ayrılık gayrılık hissetmeksizin, Rizeli'nin İzmirli'yle Aydınlı'nın Diyarbakırlı'yla, Samsunlu'nun Trabzonlu'yla kardeşliği noktasında, bu kutsal yürüyüşünü ve birlikteliğini muhafaza edecek. Gücünü her geçen gün, biraz daha artıracaktır. Vatanımızı mukaddes kanlarıyla sulayan şehitlerimizi, 18 Mart Şehitler Günü'nde yine tüm Türkiye'de gerçekleştirilecek etkinliklerle anacağız ve dua edeceğiz. Allah bu memlekete bir daha kurtuluş destanı yazdırmayı nasip etmesin ve istiklalimiz ebebiyen yaşasın" şeklinde konuştu.

Sanatçı Ferhat Göçer'in konser verdiği gecede, Karadeniz halk oyunları ekibi de gösteri yaptı.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x