Dizilerdeki takılara yurt dışından da talep var
banner40

banner39

Dizilerdeki takılara yurt dışından da talep var

05 Mart 2015 Perşembe 13:24

Türk televizyonlarının yanı sıra yabancı ülke kanallarında da yayımlanan "dönem dizileri"nde kullanılan yüzük ve kolye gibi takılara yurt dışından da talep olduğu belirtildi.

Dizilerdeki takılara yurt dışından da talep var
Samsun'da gümüş takı tasarımı ve imalatı yapan Emre Ergün, AA muhabirine, özellikle Osmanlı dönemini konu edinen diziler sayesinde unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı motiflerini taşıyan yüzük ve kolyelere ilginin arttığını söyledi.
Dönem dizilerinde rol alan karakterlerin kullandıkları yüzük, kolye gibi aksesuarların moda haline geldiğini savunan Ergün, "Tarihi televizyon dizileri insanlarımıza geçmişte kültürümüzde var olan takılarımızı hatırlattı. Dizilerde karakterlerin kullandığı özel tasarım taşlı iri yüzükler, kolyeler ve diğer takı aksesuarlarına ilgi arttı. Son yıllarda eskiye özlemin bir sonucu olarak geçmişte çok kullanılan tasarımlar tercih ediliyor" dedi.

- "Kişiye özel tasarımlar isteniyor"

Kendisine internet üzerinden ulaşarak özel tasarım yüzük ve takı isteyenler olduğuna dikkati çeken Ergün, gönderilen fotoğrafa ve ölçüye uygun olarak özel gümüş tasarımlar yaptığını kaydetti.

Cezayir, Tunus, Mısır, Libya ve Irak gibi ülkelerden de özel tasarım takı siparişleri aldığını ifade eden Ergün, şunları söyledi:

"Arap ülkelerinden yüzük ve tespih siparişi alıyoruz. Genellikle akik, kaplangözü, kehribar, oniks, topaz, turmalin, yakut, zümrüt, kuvars, lapis, safir, turkuaz, yeşim gibi doğal taşlardan oluşan iri yüzükler sipariş ediliyor. Aynı taşlardan tespih de isteniyor. Yıllardır unutulmaya yüz tutmuş tarihi kültürel değerlerimiz olan taş yüzükler, diziler sayesinde tekrar popüler oldu ve unutulmaya yüz tutmuş sanatımız tekrar canlanmaya başladı."

Ergün, tespih fiyatlarının 40 ile bin 500 dolar arasında, gümüş yüzük ve kolyelerin ise modeline ve ağırlığına göre fiyatlarının değiştiğini açıkladı.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x