Bunu yapan bir Karadeniz'li
banner40

banner39

Bunu yapan bir Karadeniz'li

04 Ekim 2014 Cumartesi 15:45

Ardeşen'de yaşayan Turgut Babaoğlu, söktüğü dört çekişli kamyoneti, 54 metre doğal gaz borusu kullanarak offroad yarışları için engebeli arazi şartlarına uygun, darbelere dayanıklı hale getirdi

Bunu yapan bir Karadeniz'li
Foto galeriye git Rize, Ardeşen'de oto tamirciliği yapan Turgut Babaoğlu, söktüğü çift kabin kamyoneti, 54 metre doğal gaz borusu kullanarak engebeli arazi şartlarına uygun ve darbelere dayanıklı offroad aracına dönüştürdü.
İlçe merkezinde oturan ve gençliğinden beri offroad yarışlarına meraklı olduğunu belirten 41 yaşındaki Babaoğlu, yarışlara katılmak için darbelere dayanıklı, zor arazi şartlarında ilerleyebilen araç yapmaya karar verdiğini söyledi.

Fikrini paylaştığı kişilerin bunu başaramayacağını söylemeleri üzerine işe daha istekle koyulduğunu dile getiren Babaoğlu, dört çekerli çift kabin kamyonetini sökerek işe koyulduğunu anlattı.

Rize Off-Road Rescume Team Spor Kulübü Derneği üyesi de olan Babaoğlu, kamyoneti hayalindeki offroad aracına dönüştürmek için devrilme sırasında darbelere dayanıklılığını dikkate alarak 6'şar metrelik 9 doğal gaz borusu kullandı.

Babaoğlu, aracın 155 beygirlik gücünü yaptığı düzenleme ile iki katına çıkardığını ifade ederek, "Araç 175 kilometre hıza ulaşabiliyor. Boya, montaj gibi her türlü işlemini yaptığım araç 45 bin liraya mal oldu" dedi.

Aracın yarışlara katılmak için ideal olduğunu savunan Babaoğlu, şöyle devam etti:

"Darbeye ve devrilmeye karşı dayanıklı bir araç ortaya çıktı. Yaptığım düzenleme sayesinde pilot ve kopilotun güvenliği en üst düzeyde sağlanıyor. Yarışlara katılmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Motor sesi de yüksek olan yeni aracım sayesinde yarışlara artık daha rahat ve güvenli şekilde hazırlanıyorum. Aracı tamamlamayı başardığım için mutluyum."
banner5

Yorum Gönder

@name x