Basın tarihi "açık hava müzesinde" sergileniyor
banner40

banner39

Basın tarihi "açık hava müzesinde" sergileniyor

11 Ocak 2014 Cumartesi 11:44

El yapımı tahta dizgi makinesiyle 1929 yılında Türkiye'deki ilk köy gazetesini çıkaran Bilal Köyden anısına Ordu'da oluşturulan açık hava basın müzesi açıldı

Basın tarihi "açık hava müzesinde" sergileniyor
Ordu Gazeteciler Cemiyeti ve Ordu Belediyesinin, 1929 yılında el yapımı tahta dizgi makinesiyle Türkiye'deki ilk köy gazetesini çıkaran Bilal Köyden anısına oluşturduğu açık hava basın müzesi açıldı.

Vali Çiftçi, Bilal Köyden Parkı'nda oluşturulan müzenin açılışında yaptığı konuşmada, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde çok anlamlı bir açılış gerçekleştirdiklerini söyledi.

Müzenin oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Çiftçi, "Bilal Köyden gerçekten yıllar önce el yapımı tahta dizgi makinesiyle Türkiye’deki ilk köy gazetesini çıkararak denize bir taş atmıştır. Şimdi bakıyoruz ki, Ordu'da 300 kişi basın camiasında emek veriyor. Bugün, hem de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde böyle bir müzenin açılışını yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ordu basınına hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ise Ordu basınına ışık tutacak olan önemli bir projeyi Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte hayata geçirdikleri için gurur duyduklarını dile getirdi. 

Bilal Köyden'in basın tarihi açısından çok önemli olduğunu anlatan Torun, "Kendisinin de ismini böyle anlamlı bir projede yaşattığımız için sevinçliyiz. Ordumuza ve basın camiasına hayırlı olsun" diye konuştu.

Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın da müzenin oluşturulmasında kendilerine destek veren Ordu Belediyesine teşekkür ederek, müzenin özellikle il dışından gelecek misafirlere önemli katkılar sunacağına inandıklarını vurguladı.

Düz Mahalle'deki Bilal Köyden Parkı'nda oluşturan açık hava müzesinde eski bir dizgi makinesi, vefat eden gazetecilerin fotoğrafları, eski gazetelerin örnekleri, gazete kesme makinesi camekanlarda sergileniyor.

banner5

Yorum Gönder

@name x