Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 83. yıl dönümü
banner40

banner39

Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 83. yıl dönümü

26 Ağustos 2014 Salı 11:54

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kente gelişinin 83. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 83. yıl dönümü
Valilik önündeki törende Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç ve Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 
Akdemir, cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kente gelişinin 83. yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu yaşadıklarını söyledi. 

Atatürk'ün 26 Ağustos 1931 Çarşamba günü ''Ertuğrul'' yatıyla kenti ziyaret etmesinin şehrin yeniden yapılandırılmasında büyük rol oynadığını vurgulayan Akdemir, şunları kaydetti: 

"Büyük Önder Atatürk, Zonguldak'a geldikten sonra maden ocaklarının işleyişini incelemiş olup, talimatlarıyla havzanın gelişmesine ve mevcut yapısında büyük değişikliklere yol açılmasını sağlamıştır. Maden ocaklarında çalışan işçilerin sosyal güvencelerinin artırılması, çalışma koşulları ve saatlerinin iyileştirilerek denetim altına alınması, ilk işçi haklarını koruyan teklifin kanunlaşarak yürürlüğe girmesi gibi bir dizi yeniliğin ardından yabancıların da havzadan çekilmek zorunda kalmasıyla maden ocaklarımız tamamen millileştirilmiştir. Büyük Önder Atatürk, şehrimize verdiği önem ve değeri, aldığı kararlarla göstermiştir."

Halk oyunları gösterisi ve okunan şiirlerin ardından Tuğgeneral Şimşek, Aylanç ve Akdemir, Atatürk'ün kente ilk ayak bastığı Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesine ait lokalin yanındaki iskeleden denize karanfil bıraktı.

Deniz polisleri de botla getirdikleri Türk bayrağını protokoldekilere teslim etti.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x