Artvin'de domuz avı gerçekleştirildi
banner40

banner39

Artvin'de domuz avı gerçekleştirildi

14 Mart 2014 Cuma 13:29

Artvin'de, 2013-2014 dönemi av turizmi kapsamında Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü Artvin Şube Müdürlüğü gözetiminde domuz avı gerçekleştirildi.

Artvin'de domuz avı gerçekleştirildi
Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü Artvin Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, merkez ve Şavşat'ın Meydancık beldesinde, anlaşmalı seyahat acentesi tarafından bölgeye getirilen 4 İspanyol avcı turiste, düzenlenen av organizasyonunda 5 yaban domuz avı yaptırıldığı belirtildi.
İnsanlık tarihiyle başlayan avcılığın, ilk çağlarda insanların beslenme ve giyecek ihtiyacı için yapılan bir olgu olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Günümüzde ise avcılık, spor ve turizm kapsamında değerlendiriliyor. Sürdürebilir avcılık ve doğal hayatın korunması ilkeleri gözetilerek, popülasyonları ve yıllık artım miktarları belirlenmiş doğal kaynakların bir parçası olan av hayvanlarının, av turizmi kapsamında yerli ve yabancı uyruklu avcılara avlanma izin ücreti dışında, türlerine, ağırlıklarına ve trofe değerlerine göre belirlenen avlanma ücreti dahilinde avlatılmaktadır. Bu açıdan ülkemiz ve özellikle bölgemiz, avcılık turizmi içinde farklı bölge ve türleriyle avlanma şekilleri açısından uygun bir alandır. Türkiye için av turizmi, hem ülke ekonomisine katkı, hem de vahşi doğal hayatın korunmasını sağlayacak önemli bir araç olarak görülmektedir."

Av turizminin, belirli yasal düzenlemeler çerçevesinde bölgenin av hayvanı potansiyeli dikkate alınarak avına izin verilen türleri, avlanma süreleri ve avlakları, her av dönemi öncesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzce tespit ve ilan edildiği bildirilen açıklamada, kota uygulaması kapsamında yerli ve yabancı avcılara dönük av turizminin devam edeceği kaydedildi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x