Abant'ta yamaç paraşütü etkinliği
banner40

banner39

Abant'ta yamaç paraşütü etkinliği

14 Temmuz 2015 Salı 09:53

Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği tarafından Abant'ta yamaç paraşütü etkinliği düzenledi.

Abant'ta yamaç paraşütü etkinliği
Abant'ın Çepni Yaylası'ndaki etkinlik kapsamında, Türk Hava Kurumu (THK) Yamaç Paraşüt Pilotu Eğitmeni Orhan Özgülbaş'tan eğitim alan pilotlar, kendilerini bin 500 rakımlı tepeden boşluğa bıraktı. Pilotların uçuşu gökyüzünde renkli görüntülere sahne oldu. 
Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği Başkanı İsmail Uçar, etkinliğin eğitim amaçlı olduğunu belirterek, "Kursiyerlerimiz THK'nın deneyimli hocasından eğitim aldı. Eğitimin ardından Bolu'da, 10 yeni yamaç paraşüt pilotumuz daha olacak" dedi.   

Hava şartları doğrultusunda Abant'ın 6 farklı noktasından yamaç paraşütü ile uçulabileceğini ifade eden Uçar, şöyle konuştu:

"Çepni Yaylası'nda sadece eğitim alan pilotların uçmuyor. Burada uçmak isteyen, gökyüzünün tadını çıkarmak isteyen vatandaşlarımızla tandem (paraşüt eğitmenine bağlı olarak atlayış yapmak)  atlayışları yaptık. Onlar da bu heyecanı ve zevki yaşadılar. Amacımız doğanın kalbi olarak gördüğümüz Bolu'da doğa sporlarının daha çok yapılmasını ve Bolu'nun, dünya çapında önemli bir merkez haline dönüşmesini sağlamak." 

THK Yamaç Paraşüt Pilotu Eğitmeni Özgülbaş ise Abant'ın yamaç paraşütü için çok uygun şartlara sahip olduğunu belirterek, "Abant, ülkemizin en güzel uçuş merkezlerinden biri, son 10 yıldır yamaç paraşütü için yoğun şekilde kullanılıyor. Tepenin eğimi, tehlikelerden uzak olması, iniş alanının yayla ve mera şeklinde olması, değerini daha da arttırıyor" ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x