27. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali
banner40

banner39

27. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali

18 Temmuz 2017 Salı 16:52

Trabzon'un Akçaabat ilçesi Belediye Başkanı Şefik Türkmen (sağ 3), bu yıl 27'ncisi düzenlenecek "Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali"ne ilişkin gerçekleştirilen basın toplantısında, festivalin içeriğine ilişkin bilgi aktardı.

27. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali
 Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bu yıl 27'ncisi düzenlenecek "Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali" kapsamında, yerli ve yabancı halk oyunları toplulukları sahne alacak; turnuvalar, sergiler, yelken gösterileri, yöresel etkinlikler ile konserler düzenlenecek.
Akçaabat Belediyesince organize edilecek festival kapsamında, ilçedeki bir restoranda düzenlenen basın toplantısına Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ile tertip komitesi üyeleri katıldı. 

Şenel, burada yaptığı konuşmada, festivalin sanatsal, sportif ve kültürel içeriklerle dolu olduğunu söyledi.

Festival kapsamında Trabzon ve Karadeniz'in kültürünün tanıtılacağını vurgulayan Şenel, "Festivalde, bölgemizin kültürünü ilke geneline tanıtma fırsatı bulacağız. Halkımızın katılıyla gerçekleşecek olan bu festivale tüm vatandaşlarımız bekliyoruz." dedi. 

- "Festival ile bölgemizi tanıtmak gayreti içerisindeyiz"

Belediye Başkanı Türkmen de festivalin amacının insanların kaynaşmasını sağlamak ve kültürleri gelecek nesillere aktarmak olduğunu ifade etti. 

Festivalin, bölgenin en önemli etkinlikleri arasında yer aldığına dikkati çeken Türkmen, "Amacımız halkımız ile bir araya gelmek, insanlarımızın kaynaşmasını sağlamanın yanında, kültürümüzü birlikte yaşamak ve yaşatmak, geliştirerek gelecek nesillere aktarmaktır. Ayrıca bu bölgemizin folklorunu doğal güzelliklerini ülkemizin diğer yörelerindeki insanlar ile paylaşmaktır. Turizm bizim için öncelikli bir sektördür. Bu festival ile bölgemizi tanıtmak gayreti içerisindeyiz." diye konuştu.

Akçaabat'ta 20-23 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek ve Hıdırnebi Yayla Şenliği ile başlayacak olan festivalde yerli ve yabancı halk oyunları toplulukları grupları sahne alacak. Festivalde ayrıca turnuvalar, sergiler, yelken gösterileri, yöresel etkinlikler ile konserler düzenlenecek. 


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x