Velileri öğretmenleri oldu
banner40

banner39

Velileri öğretmenleri oldu

19 Aralık 2013 Perşembe 15:00

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde "Kendiniz İçin Küçük Çocuğunuz İçin Büyük Bir Adım Atın" Projesi kapsamında veliler çocuklarının öğretmeni oldu. Gümüşhacıköy Çok Programlı Lisesi Anaokulu Uygulama Sınıfında minik öğrencilerle bir araya gelen veliler öğrencilere İngilizce, matematik, santranç, beden eğitimi gibi branşları ile ilgili ders veriyor

Velileri öğretmenleri oldu
Gümüşhacıköy Çok Programlı Lisesi Anaokulu Uygulama Sınıfında "Kendiniz İçin Küçük Çocuğunuz İçin Büyük Bir Adım Atın" Projesi kapsamında veliler minik öğrencilere İngilizce, matematik, satranç ve beden eğitimi gibi dersler veriyor.
Okulun Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Bölüm Şefi Zehra Kaynar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı  proje ile öğrenci ve velilerin derste bir araya geldiğini söyledi.

Velilerden branşları ile ilgili dersleri öğrencilerine vermelerini istediklerini ve gönüllü velilerin projeye katıldıklarını anlatan Kaynar, velilerin verdiği derslerin eğlenceli geçtiğini belirtti.

"Aileler okula gelerek kendi branşları ile ilgili çocuklara eğitim veriyorlar. Bunu yaparken de oyunla, müzikle, şarkıyla birleştirince çocukların öğrenmesi daha kolay ve kalıcı oluyor" diyen Kaynar, projeden olumlu sonuç aldıklarını vurguladı.

İngilizce, matematik, satranç, beden eğitimi branşlarında velilerin öğrencilere ders verdiğini söyleyen Kaynar, farklı meslek grubundan velilerin de öğrencilerle bir araya gelerek meslekleri ile ilgili anlatımlarda bulunacaklarını, sağlıkçı velilerin de sağlıkla ilgili minik öğrencileri bilgilendireceklerini kaydetti.

- "Çocuğumun hem annesi hem öğretmeni oldum"

Matematik öğretmeni Sonay Bektaş, proje kapsamında anaokulu öğrencileri ile bir araya gelerek öğrencilere eğlenceli bir dille şekiller yardımıyla matematik dersi veriyor.

Proje sayesinde çocuğunun öğretmeni olduğunu ifade eden Bektaş, "Çocuğumun hem annesi hem öğretmeni oldum. Proje sayesinde kızım ve arkadaşları ile şekiller üzerinde matematik öğrenmenin zevkine varıyoruz. Kızım çok mutlu oluyor ben de onunla mutlu oluyorum. Çocuğumla ders işlemek, onun hem annesi hem de öğretmeni olmak çok güzel" dedi.

Anasınıfı öğrencilerine gönüllü ders anlattığını söyleyen İngilizce öğretmeni Bahar Deligöz de çeşitli oyunlar ve aktivitelerle çocuklara İngilizceyi sevdirmeye çalıştığını dile getirdi.

Deligöz, İngilizcenin 3-6 yaş arasında öğrenildiği zaman kalıcı olduğunu vurguladı.

Minik öğrenciler ise anne babalarının ders anlatmasından mutlu olduklarını söyledi.
banner5

Yorum Gönder

@name x