Vefa borcunu huzurevinde ödüyor
banner40

banner39

Vefa borcunu huzurevinde ödüyor

24 Nisan 2014 Perşembe 13:23

Amasya'nın Suluova ilçesindeki huzurevine müdür olarak atanan Halim Karaman, yıllar önce kendisine evinin kapılarını açarak ortaokulu bitirmesini sağlayan 87 yaşındaki Ömer Kurnaz'ın huzurevinde bakımını üstlendi

Vefa borcunu huzurevinde ödüyor
Suluova ilçesinde yaşayan ve 4 evliliğinden de çocuğu olmayan emekli işçi Ömer Kurnaz, yaklaşık 25 yıl önce, arkadaşının torunu Halim Karaman'ı (39) ortaokula gittiği dönem evinde misafir etti. Köyde yaşadığından özellikle kış aylarında okula gidip gelmekte güçlük çeken Karaman'ın ortaokulu bitirmesine katkı sağlayan Kurnaz,  Karaman'ın müdürü olduğu huzurevinde yaşamaya başladı. 
Suluova Hacı Muammer Koca Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine atanan Karaman, hasta ve bakıma muhtaç olduğunu öğrendiği, bir zamanlar evinde kaldığı Ömer Kurnaz'ı unutmadı. Karaman, huzurevine aldığı ve tedavisi ile özel olarak ilgilendiği Kurnaz ile dede torun ilişkisi içinde olduklarını belirtiyor.

Karaman, huzurevinde bakımını üstlendiği Ömer Kurnaz'ın aile dostu olduğunu, yıllar önce kendisine yaptığı iyiliği ona ödemeye çalıştığını ifade etti.

Araç sayısının sınırlı olduğu, köyden ilçe merkezine okul için gelmenin güçlüğünün yaşandığı bir dönemde Ömer Kurnaz'ın kendisine evinin kapısını açarak ortaokul eğitimini tamamlamasında büyük destek verdiğini ifade eden Karaman, "Okumanın zor olduğu bir dönemde Ömer dede ve rahmetli hanımı evlerinin kapılarını açtı. Onların yanında kaldım. Okumam için ve geleceğimiz için ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Bugünlere geldik çok şükür, üniversite bitirdik. Öğretmen olduk" dedi.

Kalp yetmezliği tedavisi görüyor

Kurnaz'ın hasta ve bakıma muhtaç kaldığını öğrendiğini, hemen harekete geçerek kalp yetmezliği yaşayan "Ömer dede"nin tedavisi ile huzurevine yerleşmesi için çalışma yaptığını dile getiren Karaman, şöyle devam etti:

"Ömer dedenin yaş itibarıyla kendine bakmakta zorluklar yaşadığını öğrendim. Elimizden geldiği kadarıyla biz de ona ahde vefa borcumuzu bir şekilde ödemek için kuruluşumuza kabulünü yaptık. Elimizden geldiğince de en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hem bakım hem de sosyal destek olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. O nedenle vicdanen az da olsa mesudum."

 Yaklaşık 4 aydır merkezde Kurnaz'ın bakımının yapıldığını belirten Karaman, "Ömer dedenin burada oluşu ahde vefa konusunda bir nebze olsun rahatlamamı sağlıyor. Her insana nasip olmaz geçmişte görülen iyiliklerin karşılığını bir nebze de olsa verebilmek. Mevlamıza çok şükür. Bize bugünleri gösterdi. Biz de verilen emeklerin karşılığında bir şeyler yapabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Karaman, Ömer Kurnaz'ın çocuğu olmadığı için kendisini bir evladı gibi, torunu gibi gördüğünü anlatarak, "Bütün yaşlılarımıza alakamızı gösteriyoruz. Ömer dedenin yanında işin manevi hazzı farklı olmakta. Onunla daha samimiyiz, gerekirse yatağında oturup dertleşebiliyoruz" dedi.

"Yapılan bir iyilik geri kalmıyor, bir gün oluyor karşına çıkıyor"

Ömer Kurnaz ise Halim Karaman'ın babası ve dedesiyle aile gibi olduklarını, kendisinin de çocuğu olmadığı için Halim Karaman'ı ortaokulda yanında okuttuğunu belirtti.

Karaman'ın derslerinde başarılı bir çocuk olduğunu, okuldan geldikten sonra bile ders çalıştığını ifade eden Kurnaz, şunları kaydetti:

"Huzurevine gelmek benim çok zoruma gitti. Dediler ki 'Dereköylü Ömer Karaman'ın torunu huzurevi müdürü'. O zaman 'o benim torunum, giderim' dedim. 3-4 sefer araba gönderdi bana. En sonunda iyice hastaydım. Kolumdan tutup arabayla getirdiler beni buraya. Samsun'da tedavi ettirdi beni. Allah ondan razı olsun. Yapılan bir iyilik geri kalmıyor, bir gün oluyor karşına çıkıyor. Çocuğum çok iyi bakıyor burada bana, Allah razı olsun."

Kurnaz, "Bu hale düşeceğimi ve bir zamanlar evime alarak okuttuğum çocuğun daha sonra bana bakacağını hiç düşünmemiştim" dedi.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x