Valiyi duygulandıran mektup
banner40

banner39

Valiyi duygulandıran mektup

06 Şubat 2014 Perşembe 13:36

Bayburt'ta iş makinesine çarpmamak için manevra yaparken devrilen ve biri doktor 3 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı otobüsten yaralı kurtulan kazazedelerin, yapılan ilk yardım çalışmaları sebebiyle Bayburt Valisi Ünlüer'e teşekkür mektubu gönderdiği ortaya çıktı

Valiyi duygulandıran mektup
Bayburt'ta, yola çıkan iş makinesine çarpmamak için manevra yaparken devrilen ve biri doktor 3 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı otobüsten yaralı kurtulan kazazedelerin, yapılan ilk yardım çalışmaları sebebiyle Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer'e teşekkür mektubu gönderdiği ortaya çıktı.
Ünlüer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Ocak’ta Trabzon'daki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Özel Imperial Hastanesi personelini Sarıkamış Kayak Merkezi’ne götüren otobüsün kent merkezine 5 kilometre mesafede kaza yapması sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 12 kişinin de yaralandığını anımsattı.

Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Ünlüer, "Olay gecesi bütün ekipler kaza mahalline zamanında ulaşıp müdahale etti. Yaralı 12 vatandaşımız devlet hastanemizde hemen kontrol altına alınmış ve sabaha karşı da tedavileri tamamlanmıştır" dedi.

Ünlüer, trafik kazasından yaklaşık bir hafta sonra yaralıların kendisine mektup gönderdiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Mektup, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi adına iki doktor arkadaşımızın imzasını taşıyordu. Bizleri hem duygulandıran hem de mutlu eden bu mektupta özetle şu ifadelere yer verilmiş, 'Neşe içinde, büyük bir heyecanla çıktığımız yolculuğumuz, maalesef gecenin üçünde gözümüzü açtığımızda cehenneme dönmüştü. Sessizliğin, karın, karanlığın ortasında, öleceğimizi düşünürken, otobüsün acil penceresinden bana uzanarak dışarı çıkmamı sağlayan el, belki de tuttuğum en sıcak eldi. Film afişlerinde, yardım kuruluşlarının afişlerinde eller bu şekilde birbirine uzanır sanırdım, yanılmışım'. Bu kadar duygu dolu mektubu bize gönderen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür bir kaza bir daha ilimizde yaşanmaz ancak bu kadar güzel müdahale eden arkadaşlarımıza da teşekkür etmek istiyorum"

Vali Ünlüer, böylesine bir acının yaşandığı üzücü olayın ardından kazazedelerin, kentte görev yapan sağlık, emniyet ve jandarma ekiplerinin fedakarca çalışmalarını kaleme almalarının Bayburt adına kendilerini gururlandırdığını söyleyerek, "Gerçekten fedakarca çalışan arkadaşlarımızı gördüm. Hem jandarmamız, emniyetimiz, 112 Acil Servis’i. Hepsini ayrı ayrı kutluyorum. Bunların zamanında intikal etmeleri, Bayburt mütevazılığını, Bayburt sıcaklığını oradaki insanlara göstermiş olmaları beni çok gururlandırdı. Bundan ayrıca mutluluk duydum. Hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Samsun'dan Iğdır'a giden Ali Seferoğlu'nun kullandığı 34 UNS 04 plakalı yolcu otobüsü, Bayburt Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı mevkisinde, ters yönde ilerlediği iddia edilen Vedat Karaduman yönetimindeki iş makinesine çarpmamak için manevra yapınca devrilmişti.

Kazada, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli beyin cerrahı İlkay Sitti (37), aynı hastanede enfeksiyon uzmanı olan doktor Serap İskender'in kızı Ceyda İskender (8) ile Özel Imperial Hastanesinde görevli doktor Kırhan Gençosmanoğlu'nun oğlu Kıvanç Gençosmanoğlu (16) ölmüş, aralarında doktorlarında olduğu 12 kişi yaralanmıştı. Her iki sürücü ise tutuklanmıştı.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x