Uçak kazasında ölen dedesinin belgeselini yaptı
banner40

banner39

Uçak kazasında ölen dedesinin belgeselini yaptı

24 Ekim 2014 Cuma 17:20

Samsun'dan 1979 yılında havalanan ve Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Türbe Tepe'ye düşen THY uçağında hayatını kaybeden 39 kişiden biri olan Ömer Bakırcı'nın torunu Yücel Turgut, kazanın belgeselini yaptı.

Uçak kazasında ölen dedesinin belgeselini yaptı
Turgut, annesinin sürekli dedesinin hayatını ve yaşamını yitirdiği uçak kazasını anlattığını belirterek, bu olaydan çok etkilendiğini söyledi.
Kazanın ardından dedesinin cesedinin bulunamadığını dile getiren Turgut, "Üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra dedemin hayatını kaybettiği uçak kazasının belgeselini yapmaya karar verdim. Konuyu aileme açtığımda bana destek verdiler. Onların desteğiyle belgeseli 2 ayda tamamladım" diye konuştu.

Turgut, belgeseline kazanın olduğu gün olan "23 Aralık" ismini verdiğini anlatarak, belgeselle ilgili araştırma yaparken çok duygulandığını ifade etti.

Çekimler esnasında uçağın düştüğü yere gittiğini belirten Turgut, aradan 35 yıl geçmesine rağmen olay yerinde hala uçak parçaları gördüğünü kaydetti.

 "Kazaya tanık olan kişilerle görüştüm"

Turgut, burada bazı parçaları toplayarak annesine hatıra olarak getirdiğini ifade ederek, "Kazaya tanık olan kişilerle görüştüm ve onlar da beni çok etkiledi. Belgesel dedemi hiç tanıyamamanın özlemi ve onu yakından tanımak isteğimin bir parçası olarak ortaya çıktı" dedi.

Turgut, belgeselin ulusal bir televizyonda yayınlanması için görüşmeler yaptığını dile getirdi.

"İzlerken çok duygulandım"

Kazada hayatını kaybeden Ömer Bakırcı'nın kızı Seval Turgut da oğlunun hazırladığı belgeseli ilk kendisinin izlediğini anlattı.

Belgeseli gözyaşları içinde izlediğini dile getiren Turgut, "Çok etkilendim. Babamı çok acı şekilde kaybettik. Evden onu sapa sağlam yolcu ettik ve sonra yanarak hayatını kaybetti. Belgesel çekimi için oğlum olaya tanık olan herkesle görüştü ve bana izlettirdi. İzlerken çok duygulandım" ifadesini kullandı. 

THY'ye ait Trabzon uçağı, 23 Aralık 1979 yılında Samsun - Ankara seferini yaparken Esenboğa Havaalanı'na inişe geçtiği sırada Ankara'nın Çubuk ilçesi Kuyumcuköy'de bulunan bin 400 metre yükseklikteki Türbe Tepe'ye düşmüş, kazada, 3'ü mürettebat olmak üzere 39 yolcu hayatını kaybetmişti. 

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x