Türkiye'nin baş belası geri döndü!
banner40

banner39

Türkiye'nin baş belası geri döndü!

04 Mayıs 2015 Pazartesi 17:02

1.2 milyon tavuğun bulunduğu Bandırma’nın Edincik bölgesinde kuş gribine rastlandı.

Türkiye'nin baş belası geri döndü!
Kuş gribinin göçmen kuşlar yüzünden bulaştığı ifade edildi. Bölgenin yumurtacı çiftliklere ev sahipliği yaptığını belirten BESDBİR Başkanı Koca, “Biogüvenlik açısında yetersiz bir bölge. Şu an için et üreten çiftliklerde bir sıkıntı yok” dedi. YUMBİR Başkanı Hasan Konya ise, “Biogüvenlik tedbirlerimiz tam. Bakanlık tedbiri aldı. 3 kilometre yarıçapındaki bir bölge karantinaya” alındı” dedi.

YUMURTACILARDA GÖRÜLDÜ

Yaklaşık 40 bin hayvanın öldüğü bölgenin yumurta üretim çiftliklerine ev sahipliği yaptığını ifade eden Beyaz Et Sanayicileri Birliği Başkanı Sait Koca, “Kuş gribi görüldüğü dün itibari ile belirlendi. 

SAĞLIK BAKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Müezzinoğlu, "Balıkesir’de yaşanan kuş gribi vakası ile ilgili şuanda bilimsel olarak gerek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gerekse Sağlık Bakanlığı şu an için Balıkesir’de alınan tedbirlerin dışında ilave tedbir almaya gerek duymamıştır. Biliyorsunuz ki viral bulaşma yolları ile bulaşan hastalıklara yönelik bizim her zaman teyakkuzda olmamız gerekiyor. Bu konu ile ilgili de teyakkuz halindeyiz. Her türlü tedbirleri alacak dinamikleri oluşturduk. Sağlık Bakanlığı olarak konunu takipçisiyiz" diye konuştu.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x