TUİK'ten Derici'ye ziyaret
banner40

banner39

TUİK'ten Derici'ye ziyaret

08 Ocak 2014 Çarşamba 11:26

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Kastamonu Bölge Müdür Vekili Sevgi Altınbaş ve Ekonomik Araştırmalar Grup Sorumlusu Hale Yılmaz, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Derici’yi makamında ziyaret etti.

TUİK'ten Derici'ye ziyaret
Ziyarette Altınbaş, istatistik kurumunun ve Kastamonu bölge müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi verdi.
İş yerlerine yönelik yapılan çalışmaların bundan sonra internet üzerinden geliştirilen uygulamalar ile yürütüleceğini söyleyen Altınbaş, şunları kaydetti:

"5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu uyarınca görev yapan kurum, çeşitli konularda sayım ve anket düzenlemekte ve sonuçlarını kullanıcılara sunmaktadır yönelik yaptıkları çalışmaları daha önce e-posta ve kağıt ortamında yapmakta iken, iş gücü ve zaman kaybını en aza indirmek ve iş yeri bazındaki araştırmalarını bundan sonra sadece internet üzerinden geliştirilen uygulamalar ile yürütmeye karar vermiştir. İş yerleri, TUİK’in vereceği (iş yerine özel) şifrelerle yine kurumun belirleyeceği tarihlerde veri girişi yapabilecek ve kurum çalışmalarına bu yönde katkı sağlayacaktır. Veri gizliliği, 5429 sayılı yasa ile teminat altına alınmış olup verilerin istatistik amacı dışında kullanılamayacağı ve istenen bilgileri vermeyen firmalar hakkında ise yasa hükmüne göre idari para cezası uygulanacak. Bu konuda detaylı bilgi kurumun web sayfasında (www.tuik.gov.tr) bulunmaktadır."

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Derici ise TUİK yetkililerinden Sinop ile ilgili yapılan istatistiki çalışmaların kendi odalarına ulaştırılmasını isteyerek, ziyaretlerinden dolayı Sevgi Altınbaş ve Hale Yılmaz’a teşekkür etti.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x