Trabzon'un kurtuluşunun 96. yıl dönümü
banner40

banner39

Trabzon'un kurtuluşunun 96. yıl dönümü

21 Şubat 2014 Cuma 13:14

AK Parti Trabzon Milletvekili Seymenoğlu: Kurtuluş yıllarının acı gerçekleri hiçbir zaman göz ardı edilmemeli

Trabzon'un kurtuluşunun 96. yıl dönümü
AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, kurtuluş yıllarının acı gerçeklerinin hiçbir zaman göz ardı edilmemesi gerektiğini bildirdi.
Seymenoğlu, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılı nedeniyle yayımladığı mesajında, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunu, 96 yıl evvelki duygu ve heyecanla yaşadıklarını belirtti.

Trabzon'un Birinci Dünya Savaşı'nın en ağır darbesini gören illerden biri olduğunu ifade eden Seymenoğlu, şunları kaydetti:

"Ruslar Osmanlı İmparatorluğu'na savaş ilan edip 1 Kasım 1914'ten itibaren doğu hududunu aşarak Türk topraklarında ilerlemeye başladı. Doğu Karadeniz kıyılarını alıp Anadolu'yu ele geçirmeyi hedefleyen Rus orduları karşısında, Türkiye 3 Kasım'da Almanya'nın yanında savaşa katıldı ve 14 Kasım'da kutsal savaş ilan edildi. Trabzon, Rus savaş gemilerinin Karadeniz limanlarını bombardıman etmesiyle ateş çemberi içine düşmüştü. Bombardımanlar 17 Kasım 1914'te Trabzon'da büyük tahribatlara ve can kayıplarına sebebiyet vermişti."

Seymenoğlu, kurtuluş yıllarının acı gerçeklerinin hiçbir zaman göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kutlu günler, gelecek nesillere açık net mesajlar verme ve vatan sevgisini yüceltme açısından da vesile olarak görülmelidir. Sınırların kalktığı bir dünyada bizler şanlı tarihimize akademik çevreler marifetiyle uluslararası platformlara taşımalı, insanlığın bilgisine ve öğrenimine sunmalıyız. Böylece tarihin gerçeklerinden çekinen ve hiç de üzerlerine vazife olmadığı halde yargılamaya kalkanlara, insanımızın her zaman tarihi ile yüzleşmeye hazır olduğu mesajı da verilmiş olacaktır."

Bu duygularla Trabzon'un kurtuluş gününü kutladığını belirten Seymenoğlu, kurtuluş günü nedeniyle aziz şehitleri bir kez daha rahmetle andığını, hemşehrilere birlik ve beraberlik içerisinde mutlu ve huzurlu günler dilediğini sözlerine ekledi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x