Trabzon ile Bişkek kardeş şehir oldu
banner40

banner39

Trabzon ile Bişkek kardeş şehir oldu

03 Eylül 2014 Çarşamba 18:23

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek ile Trabzon kardeş şehir oldu.

Trabzon ile Bişkek kardeş şehir oldu
Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te başlayan "6. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı" kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Bişkek Belediye Başkanı Kubanıçbek Kulmatov arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.
Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in himayesinde Bişkek'teki Toktogul Satılganov Kırgız Milli Filarmonisi'nde başlayan kurultayın açılışını Bişkek Belediye Başkanı Kulmatov yaptı. Kulmatov, açılış konuşmasında mühendislik, mimarlık ve şehircilik konularının günümüzdeki önemine değinerek, kurultay organize eden Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'ne teşekkür etti.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç da kurultaya Türk dünyasından katılanların Kırgızistan'ın potansiyelini göreceklerini ve bunu çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini kaydetti. 

Konuşmaların ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Bişkek Belediye Başkanı Kubanıçbek Kulmatov, iki kenti "kardeş şehir" ilan eden protokole imza attı.

Türk dünyasından edebiyat, mühendislik, mimari, şehircilik, sanat ve kültür alanlarından önde gelen isimlerin katıldığı kurultayda, yeni projeler, yerel yönetimler, Türk kültürü, yükselen cumhuriyetler ile mühendislik, mimarlık ve şehircilik standartları konularında oturumlar düzenlenecek. 

Kırgızistan'ın Issık Göl bölgesinin tatil merkezi Çolpon-Ata kentinde 5-7 Eylül tarihleri arasında devam edecek kurultay kapsamında mimari proje festivali ve “İpek Yolu’nda Deprem Gerçeği Ve Bilimsel İşbirliği” forumu yapılacak.
banner5

Yorum Gönder

@name x