Torul'da HES tepkisi
banner40

banner39

Torul'da HES tepkisi

28 Ocak 2014 Salı 15:23

Gümüştuğ Deresi üzerinde yapılması planlanan NATA Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali için düzenlenen ÇED toplantısı, yöre sakinleri tarafından protesto edildi

Torul'da HES tepkisi
 Torul Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü uzmanı Abidin Keçeci, Gümüşhane Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevlileri ve HES firması sahibi Tufan Aydoğan'ın katılımıyla yöre halkına yönelik ÇED toplantısı düzenlendi.
Ellerinde çeşitli pankartlarla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü önünde toplanan Gümüştuğ, Büyükçit, Küçükçit, Yıldız, Güvemli ve Altınpınar köyü sakinleri, sloganlar atarak toplantıyı protesto etti.

Emniyet görevlilerinin geniş güvenlik önlemi aldığı toplantıya yöre sakinlerinin katılmaması üzerine yetkililer, tutanak tutarak toplantıyı sona erdirdi.

"ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereği ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, görüş ve önerilerini almak üzere 28 Ocak 2014 tarihinde, Torul İlçe Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda, resmi kurum ve kuruluşlar, projeyi hazırlayan firma hazır bulunmuştur. Toplantı öncesinde yöre sakinleri, projenin yapılmasını istemediklerini belirterek toplantıya iştirak etmemiş ve proje hakkında bilgi almak istememiştir. Bu itibarla toplantı sonlandırılmıştır" yazılı tutanak, kurum müdürleri ve firma sahibi tarafından imzalanırken, yöre halkı adına tutanakta adı yer alan Gümüştuğ köyü muhtarı Bekir Çubukçu tutanağı imzalamadı.

Bir süre slogan atan vatandaşlar, olaysız dağıldı.

AA
Anahtar Kelimeler GümüşhaneTorulHES
banner5

Yorum Gönder

@name x