Tokat'ta kadın muhtar adayları iddialı
banner40

banner39

Tokat'ta kadın muhtar adayları iddialı

27 Mart 2014 Perşembe 14:36

Mahallelerinde muhtar adayı olan 3 kadın, erkek adaylara karşı yaptıkları yarışı 30 Mart'ta kazanarak muhtarlık mührünü elinde bulundurmak istiyor

Tokat'ta kadın muhtar adayları iddialı
Tokat'ta mahallelerinde muhtar adayı olan 3 kadın, erkek adaylara karşı yaptıkları yarışı 30 Mart'ta kazanarak muhtarlık koltuğuna oturmayı hedefliyor.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tokat'ta yaklaşık 150 muhtar adayından 3'ü kadın. Kentte farklı mahallelerde adaylığını açıklayan Cemile Genç, Neriman Ateş ve Emine Genç, kapı kapı dolaşarak vatandaşlardan muhtarlık için destek istiyor.

En büyük destekçileri olarak gördükleri kadınlardan oy isteyen muhtar adayları, erkeklerden oy istemeyi de ihmal etmiyor. Mahallelerini güzelleştirecek projelerini anlatarak seçmenlerine vaatte bulunan kadın muhtar adayları, 30 Mart'taki seçimden galip ayrılarak muhtarlık mührünü elinde bulundurmak istiyor.

"Derneğimizde bir kadın muhtarımızın olmasını istiyoruz"

Tokat Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Gökrem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat'ta yaklaşık 150 muhtar adayından 3'ünün kadın olduğunu belirterek, "Derneğimiz, 1976'dan bu yana hizmet veriyor ve şimdiye kadar hiç kadın muhtarımız olmadı. 40 yıla yakın süredir hizmet veren derneğimizde bir kadın muhtarımızın olmasını istiyoruz. Adaylık konusunda medeni cesaret gösteren bütün kadın arkadaşlara kolaylıklar diliyorum" diye konuştu.

Kadın muhtar adayları iddialı

Doğukent Mahallesi'nde muhtar adayı olan evli ve 2 çocuk annesi Neriman Ateş (42), seçim çalışmalarını yürütmek için bir ekip kurduğunu ifade ederek, ekibiyle Doğukent bölgesindeki evleri tek tek gezip kendini tanıttığını söyledi.

Mahallesinde yaklaşık 2 bin 400 seçmen olduğunu dile getiren Ateş, şunları kaydetti:

"Tokatlı seçmenlerin bu sefer bir ilki yapmalarını ve kadın adayları tercih etmelerini istiyorum. Eşitlik söylemimiz dilde kalmasın çünkü halkımızın yarısı kadın, kadınlara da söz hakkı verilsin, onların da bir temsilcisi olsun, temsil edilecek makamları olsun. Seçmenlerden sandık başına gittikleri zaman kadınların da ne kadar titizlikle, incelikle hizmet edebileceğini düşünerek tercihlerini kadın muhtarlardan yana yapmalarını istiyorum."

"Belediyeyi bir çınar ağacı olarak düşünürsek, mahalleler de o çınarın kökleridir" diyen Ateş, "Kökler ne kadar güçlü olursa çınar ağacı da o kadar güçlü ve görkemli olur. O köklerden birine aday olup çınar ağacını güçlendirmek için muhtarlığa aday oldum" ifadesini kullandı.

Kentte 4 bin 229 seçmeni bulunan Gülbaharhatun Mahallesi'nde muhtar adayı olan 4 çocuk annesi Emine Genç (39) ise "Kadın muhtarların belediye ile mahalle sakinleri arasında daha sağlıklı iletişim kuracağına inanıyorum. Kadınlar daha duyarlı ve anaç bir yapıya sahip olduğu için muhtarlıkta daha başarılı olacaktır" şeklinde konuştu.

Yeşilırmak Mahallesinde 21 yıldır ikamet ettiğini belirten 4 çocuk annesi Cemile Genç (54) de seçimlere sıkı bir şekilde hazırlandığını ve birçok komşusundan destek gördüğünü söyledi.

Mahallesinde yaklaşık 8 bin seçmen olduğunu belirten Genç, "Mahallemde yaşayan bütün kadın seçmenlerin desteğini alarak Tokat'ta bir ilki gerçekleştirip, kentin ilk kadın muhtarı olmak istiyorum" dedi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x