Tokat'ta 11 köye klimalı tabut dağıtıldı
banner40

banner39

Tokat'ta 11 köye klimalı tabut dağıtıldı

29 Mayıs 2015 Cuma 16:48

Tokat'ın Erbaa ilçesinde, belediye ve Erbaa Dernekler Federasyonu (ERDEF) ortaklığında alınan 11 klimalı tabut, köy muhtarlarına teslim edildi.

Tokat'ta 11 köye klimalı tabut dağıtıldı
Büyük Cami avlusunda düzenlenen törende konuşan Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, vatandaşların genellikle cenazelerinin defnedilmeden önce evlerinde kalmasını istediklerini, bu nedenle belediye olarak daha önce 4 klimalı tabut aldıklarını söyledi.
Talep edilen köylere yönelik ERDEF yönetiminden gelen teklif üzerine ortak bir çalışma yaptıklarını dile getiren Yıldırım, "Göreve geldiğimiz günden beri derneklerimizi destekliyor, sıkıntılarına ortak oluyoruz. Bu tabutların maliyetinin yarısını biz karşıladık, yarısını derneklerimiz karşıladı. Şu anda 11 köyümüze dernekler aracılığıyla klimalı tabutlar hediye edilecek. Yüzü soğuk bir durum. Ancak en azından cenazeler olduğu zaman vatandaşlarımızın ihtiyaçları giderilmiş olacak" dedi.

ERDEF Başkanı Fevzi Akbulut da yaklaşık 55 bin Erbaalı'nın İstanbul'da yaşadığını belirterek, "Erbaa'da vefat eden yakınlarımız bir gün sonra defnedilmek zorunda kalıyor. Çünkü gurbette yaşayan akrabaların gelmesi gerekiyor. Cenazeler ya hastanelerin morglarına yada camilerdeki morglara konuluyor. Bu imkanı bulamayan yerler için bu sistemi düşündük" diye konuştu. 

Akbulut, tabutlar için talep geldikçe çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından törende klimalı tabutlar muhtarlara teslim edildi.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x