Tırın şoför kabininde yemek keyfi
banner40

banner39

Tırın şoför kabininde yemek keyfi

03 Eylül 2014 Çarşamba 12:52

Ordu'nun Fatsa ilçesinde 1978 model Amerikan yapımı tırın dorsesi restorana dönüştürüldü, dileyen müşteriler şoför kabininde de yemek yiyebiliyor.

Tırın şoför kabininde yemek keyfi
Ahmet Eroğlu, 2010 yılında satın aldığı tırı Karadeniz Sahil Yolu kenarına park ederek, tırın dorsesini restoranda çevirdi. Yaklaşık 4 yıldan bu yana tırın dorsesinde ekmek içi köfte satan Eroğlu, bir süre sonra tırın şoför kabinine de masa koyarak müşterilerine hizmet vermeyi sürdürdü.
 İşletme sahibi Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, restoranının 1978 model Amerikan yapımı bir tır olduğunu belirterek “Bu tır dünyadaki en güçlü araçlardan birisi. Bu araçlar ağır tonajlarda kullanılırdı. 2010 yılında bu işletmeyi açtığımızda tırı sadece sembol olarak kullanmayı düşündük" dedi.

Tırın dorsesini önce mutfak olarak kullandıklarını anlatan Eroğlu, "Ardından tırı restorana çevirdik. Bir süre sonra da tırın şoför kabininde dileyen müşterilerimize başta kahvaltı olmak üzere yemek hizmeti vermeye başladık. Müşterilerimiz isterlerse tırda kahvaltı yapabilir ya da yemek yiyebilir. İnsanlarımızın hafızasında güzel bir anı kalsın istedik. İnsanlar tırın buraya katmış olduğu görsel ve egzotik güzelliği beğeniyor. Tıra yemek yemeye gelen herkes memnun ayrılıyor" diye konuştu.

Şoför kabininde en fazla iki kişiye hizmet verebildiklerini dile getiren Eroğlu, "İçi dar olduğu için en fazla iki kişiye servis yapabiliyoruz. Müşteriler, daha önceden böyle bir konseptle karşılaşmadıklarından dolayı ilgi duyuyor. Müşterilerin çoğunluğu yediği yemeği ölümsüzleştirmek için fotoğraf çektiriyor" ifadelerini kullandı. 

Eroğlu, sattıkları köfteyi tırdan esinlenerek "tırlangıç" adıyla sunduklarını belirtti.

- "Tırda yemek çok farklı, insan bir tuhaf oluyor"

Tırda yemek yiyen müşterilerden Hayati Nalbant, "tırlangıç" köfteyi ilk defa yediğini ve köftenin ortamdan kaynaklı olarak çok lezzetli bir damak zevki sunduğunu söyledi.

Tırda yemek yemenin ayrı bir havası olduğuna değinen Nalbant, şunları kaydetti:

"Burada köfte yemek ve kahvaltı yapmak çok güzel. Yemek, hizmet ve ortam çok iyi. Tırda yemek çok farklı geldi bana. İnsan bir tuhaf oluyor. Bunu sağlayanlara çok teşekkür ediyorum. Köftenin lezzeti her zaman böyle kaldığı sürece ben tırda yemek yerim. İlk defa tırın şoför kabinine girdim. Uzun süre bu yemeği unutamayacağım." 
banner5

Yorum Gönder

@name x