Tezgahları çiftlik balıkları süslüyor
banner40

banner39

Tezgahları çiftlik balıkları süslüyor

05 Şubat 2014 Çarşamba 13:42

Denizde beklenen avcılığın gerçekleşmemesi ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Sinop'ta balıkçı tezgahlarını çiftlik balıkları süslüyor

Tezgahları çiftlik balıkları süslüyor
Denizde beklenen avcılığın gerçekleşmemesi ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Sinop'ta balıkçı tezgahlarını çiftlik balıkları süslüyor.
Sinop Abalı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ömer Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamsinin sınırları terk etmesi, son günlerde balıkçıların olumsuz hava koşulları nedeniyle denize açılamaması ve çıkan balığın da az olması nedeniyle balıkçı tezgahlarında çiftlik balıklarının satıldığını belirtti.

Tezgahlarda balık çiftliklerinde yetiştirilen somon, çipura ve levreklerin müşteriye sunulduğunu ifade eden Tuncer, şöyle konuştu:

"Bu yıl balık sezonu çok kısa sürdü. Balıkçı ancak masraflarını karşılayabiliyor, müşteriye çiftlik balıkları sunuyoruz. Özellikle hava şartları nedeniyle tezgahlarda şoklanmış hamsi ve çiftlik balıkları var. Hava şartları düzelene kadar komisyoncularımız boş kalmasın diye tezgahları böyle değerlendiriyor. Havuzlarda yetiştirilen somon ve levrekler lezzet açısından deniz balıklarını aratmıyor."

 Tuncer, Yakakent ilçesinde denizdeki çiftliklerde yetiştirilen somon ve levreğin kilogramının 15, çipuranın ise 17,5 liradan satıldığını kaydetti.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x