Taştan sandal yaptılar!
banner40

banner39

Taştan sandal yaptılar!

30 Mayıs 2014 Cuma 10:17

Bayburt Üniversitesi, Bayburt taşı kullanılarak yaptığı sandalı suya indirdi

Taştan sandal yaptılar!
Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlker Tekin ve öğrencileri tarafından “Ferrocement Tekniği” ile üretilen beton sandal, YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlyas Doğan ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’un da katılımı ile Yeni Şehir Parkı’ndaki gölette yüzdürüldü.
YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlyas Doğan, sandalı suya indirdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Bayburt taşı kullanılarak üretilen sandalın mühendislik fakültesinin minik bir başarısı olduğunu söyledi.

Sudan hafif taş

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ise Bayburt’ta yoğun şekilde bulunan ve Bayburt taşı olarak adlandırılan taşın önemli bir duvar elemanı olduğunu belirterek, “Mühendis arkadaşlarımız taş üzerine birtakım çalışmalar yaparak sudan hafif malzeme ürettiler, Bayburt taşını sudan hafif bir malzeme haline getirdiler. O sudan hafif malzemeyle de bir sandal yaptılar. Bu sandalı da şu anda yüzdürdüler” ifadesini kullandı.



AA
banner5

Yorum Gönder

@name x