Taksim'e geçit yok!
banner40

banner39

Taksim'e geçit yok!

01 Mayıs 2014 Perşembe 10:52

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle İstanbul'da Taksim Meydanı'na ulaşan yollar ve metro durakları ulaşıma kapatıldı. Ancak polisin normal yaya geçişine de izin vermemesi nedeniyle tartışma ve gerginlikler yaşanıyor.

Taksim'e geçit yok!
 Mecidiyeköy’de bütün sokakların başında polis barikatı var. Güvenlik güçleri, metro ve metrobüse gitmek isteyen vatandaşların geçişine bile izin vermiyor.
Mecidiyeköy'deki barikat önünde emniyet güçleri ve vatandaşlar arasında yaşanan gerginlikler de objektiflere takıldı. Fotoğraflarda hastaneler için gerekli malzemelerin dahi barikatların üzerinden verildiği görülüyor.

Şişli'de Halaskargazi Caddesi Ebekızı Sokağı'ndan itibaren yol, Taksim yönünde trafiğe kapalı durumda bulunuyor.

Beşiktaş’tan Mecidiyeköy’e gelmek isteyen vatandaşlar Ortak Caddesi’ndeki barikatlarla karşılaşıyor.

Levent - Mecidiyeköy güzergahında ise Büyükdere Caddesi, eski Ali Samiyen Stadı hizasında yaya ve araç trafiğine durdurulmuş durumda.

Öte yandan Taksim Meydanı'na çıkan cadde ve sokaklar da sabahın erken saatlerinden itibaren araç trafiğine kapatıldı. Yayaların da girişine izin verilmeyen meydana sadece güvenlik görevlileri ve basın mensupları alınıyor.

Güvenlik önlemlerinin arttırıldığı bölgede, Taksim Meydanı, Kazancı Yokuşu ve Cumhuriyet Anıtı'nın çevresi ile İstiklal Caddesi'ne çıkan sokaklar polis barikatlarıyla kapatıldı.

Taksim Meydanı'nda çok sayıda canlı yayın aracı ve basın mensubu da gelişmeleri takip ediyor. Ambulans ve itfaiye araçlarının da bekletildiği meydan ve çevresindeki bazı büfeler hizmet vermeye devam ediyor.

METROBÜS TEPKİSİ
 
Öte yandan Metrobüsün Beylikdüzü'den Cevizlibağ'a kadar gitmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Mecidiyeköy istikametine ve Anadolu yakasına gitmek isteyenlerin Cevizlibağ durağında inmek zorunda kalmaları otobüslerde yoğunluğa neden oldu. Metrobüsten inen yolcuların bazıları uygulamaya tepki gösterdi. Bazı yolcular işlerine geç kaldıklarını belirtirken, bazı yolcular işe gitmeyerek evlerine geri döneceklerini söylediler. 

Metrobüs girişindeki güvenlik görevlileri ise araçların Mecidiyeköy yönüne gitmediği konusunda uyarılarda bulundu. Otobüslerdeki yoğunluk nedeniyle uzun süre durakta beklemek zorunda kalan bazı vatandaşlarsa yapılan uygulamanın yersiz olduğunu ifade etti. Sirkeci yönüne giden tramvayın Topkapı'ya kadar gitmesi de tepkiye neden oldu. Cevizlibağ durağında tramvaya binmek için turnikeden geçen yolcularla güvenlik görevlileri arasında kısa süreli gerginlikler de yaşandı.


kaynak: hürriyet
banner5

Yorum Gönder

@name x