Taksim Gezi Parkı kapatıldı
banner40

banner39

Taksim Gezi Parkı kapatıldı

01 Eylül 2013 Pazar 15:16

1 Eylül Dünya Barış günü kapsamında yapılması planlanan insan zinciri eylemi nedeniyle polis Taksim Gezi Parkı'nı kapattı.

Taksim Gezi Parkı kapatıldı
İstanbul polisi, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde eylem beklentisi nedeniyle Taksim ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Güvenlik önlemleri kapsamında Taksim Gezi Parkı yaya giriş çıkışlarına kapatılırken, metro seferleri de durduruldu.
1 Eylül Dünya Barış Günü'ne twitter üzerinden yapılan eylem çağrısı üzerine harekete geçen polis, Taksim ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Olası bir eyleme karşı Taksim Gezi Parkı'nı yaya giriş çıkışlarına kapatan polis, güvenlik gerekçesiyle Taksim'e yapılan metro seferlerini de durdurdu. Polis vatandaşları alternatif güzergahlara yönlendirdi. Taksim Meydan çevresinde de çevik kuvvet ekipleri ve sivil polislerin olası bir eyleme karşı hazır bekletildiği görüldü.

İnsan zincirine müdahale

Taksim Meydanı'nda insan zinciri oluşturmaya çalışan gruba polis müdahale etti. Grup Tarlabaşı Bulvarı ve Sıraselviler Caddesi üzerinde eyleme devam etti. Polisin bölgedeki önlemleri sürüyor.
Gezi eylemleri kapsamında bir araya gelen ve el ele tutuşarak insan zinciri oluşturmak isteyen bir grup, Cumhuriyet Anıtı çevresinde toplantı. Taksim ve çevresinde güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisi de grubu, uzaklaşmaları konusunda uyardı. Uyarıları dikkate almayan gruba polis müdahale etti. Polis biber gazı kullanmazken, kalkanlarla grubu Taksim'den uzaklaştırmaya çalıştı.
 
Bu arada, Gezi Parkı da muhtemel eylemlere karşı vatandaşların girişine kapatıldı. Taksim ve Beşiktaş'ta polisin önlemleri sürüyor.
banner5

Yorum Gönder

@name x