Sorumlu kim?
banner40

banner39

Sorumlu kim?

01 Ağustos 2014 Cuma 12:00

Trabzon’un Araklı ilçesi Çukurçayır mahallesinde faaliyette olan Hidroelektrik Enerji Santrali (HES)’nde meydana gelen boğulma olayının ardından ayaklanan vatandaşlar, daha önceden şirket yetkilileri ile 7 maddelik bir taahhütname imzaladıklarını ve şirketin bu maddelere uymadığını söylediler.

Sorumlu kim?
 7 Maddelik Taahhütname İmzaladılar
Trabzon’un Araklı ilçesi Çukurçayır mahallesinde faaliyette olan Hidroelektrik Enerji Santrali (HES)’nde serinlemek için su toplama göletine giren Ali Şahin’in boğularak ölmesinin ardından mahalle sakinlerinin tepkisi dinmek bilmiyor. HES inşaatı başlamadan önce mahalle sakinlerinden oluşan 5 temsilci ile birlikte masaya oturan şirket yetkililerinin karşılıklı mutabakata vararak HES çalışmaları sırasında vatandaşların gündelik yaşamını zorlaştıracak sebeplerin ortadan kaldırılması için gerekli çalışmaları yapacağını bildiren 7 maddelik bir taahhütname imzalandığı ortaya çıktı.

Maddeler Yerine Getirilmedi Mi?

HES’in su toplama göletinde boğularak ölen Ali Şahin’in ardından ayaklanan Çukurçayır mahalle sakinleri, genç Ali’nin ölümünden firma yetkililerini sorumlu tutuyor. HES çevresinde hiçbir güvenlik önlemi alınmadığını belirten komisyon üyesi Ali Osman Artan, şirket yetkililerinin karşılıklı imzaladıkları taahhütnamede ki taahhüt edilen işleri yerine getirmediklerini iddia etti. İmzaladıkları taahhütnameye tutanak tutan taraflar;

"1-Çalışmalar esnasında bozulan yerlerin standartlarının yükseltilerek yapılması,

 2-Mahalle camisinin ihtiyaçlarının giderilmesi,

 3-Çalışmalar esnasında zarar gören arazilerin ve evlerin onarımlarının yapılması,

 4-Yollarda genişleme yapılması gereken yerlerin yapılması,

 5-Köprünün yükseltilmesi,

 6-Yaya yollarının betonlanması,

 7-Yeni yol taleplerinde yardımcı olunması"maddeleri üzerinde anlaşmaya varmış.

Başka Ali’ler Ölmesin

Şirketin bu maddeleri yerine getirmediğini söyleyen mahalleli, önceki gün HES sahasında yaptıkları eylemde ‘Kahrolsun HES’ler, Yaşasın Aliler’ şeklinde slogan atarak öfkelerini dile getirdiler. Anlaştıkları maddeler hususunda kandırıldıklarını da düşünen vatandaşlar, daha önce gerekli yerleri bir takım güvenlik sorunları hususunda uyardıklarını anacak hiçbir önlem alınmadığını bildirdi ve bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini söylediler.


kaynak: taka gazetesi 
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x