Son Padişah Vahdettin'in görüntüsü ilk kez yayınlandı!
banner40

banner39

Son Padişah Vahdettin'in görüntüsü ilk kez yayınlandı!

18 Nisan 2014 Cuma 10:19

Avusturya arşivlerinden Osmanlı İmparatorluğu'nun son padişahı Vahdettin'in şehzadelik döneminde Avusturya- Macaristan İmparatoru Franz Joseph'in cenazesinde çekilmiş kamera görüntüleri Türkiye'de ilk defa bir konferansta yayınlandı.

Videolar arasında, Osmanlı İmparatorluğu'nun son padişahı Vahdettin'e ait, şehzadelik döneminde Avusturya- Macaristanİmparatoru Franz Joseph'in 1916'da ölümü nedeniyle düzenlenen cenaze töreninde çekilmiş kamera görüntüleri Türkiye'de ilk kez gösterildi. Görüntüleri Avusturya'dan temin eden Bekir Bülend Özsoy, konferansta kullandığı fotoğraflar ve videoların 1980'li yıllarda yapılan bir program için Avusturya devlet arşivinden elde edilmiş görüntülerden oluştuğunu söyledi.

'1987'DEN BERİ BU GÖRÜNTÜLER BENDE'

Bu görüntülerin kendisinde 1987'den itibaren bulunduğunu anlatan Özsoy, "O zaman Avusturya televizyonunda Avusturya'nın tarihine ilişkin hazırlanan belgesel kapsamında bir programdı. Ancak Avusturya tarihinin çok önemli kısmı Birinci Dünya Savaşı'nı içerir. Daha önce o program Türk televizyonlarına gelmedi, Avusturya tarihini anlattığından Türk televizyonları haliyle ve haklı olarak ilgilenmedi" dedi.

banner5

Yorum Gönder

@name x