Son duruşmada hatıra fotoğrafı çektirilmesine karar verildi
banner40

banner39

Son duruşmada hatıra fotoğrafı çektirilmesine karar verildi

26 Şubat 2014 Çarşamba 16:24

Trabzon'da 29 yıldır hizmet veren adliyenin yeni binaya taşınması sebebiyle, eski adliyede yapılan son duruşmanın ardından hakim, savcı ve avukatların isteği ile duruşma salonunda hatıra fotoğrafı çektirildi

Son duruşmada hatıra fotoğrafı çektirilmesine karar verildi
Trabzon'da 1985 yılından itibaren hizmet veren Trabzon Adalet Sarayı'ndaki mahkeme ve savcılıklar ile diğer birimlerin Kaşüstü beldesinde yapımı tamamlanan yeni Trabzon Adalet Sarayı'na taşınma işlemi sürüyor. Söz konusu adliyede şu ana kadar adliyenin Ortahisar Mahallesi'nde yer alan ek hizmet binasındaki icra dairelerinin yana sıra mahkemeler,  İl Seçim Kurulu ve bazı ilçe seçim kurulları, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Müracaat Savcılığı gibi birimler yeni adliye binasına taşındı.
Eski adliye binasından taşınmayan tek mahkeme olan Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi de bugün söz konusu adliye binasındaki son duruşmasını yaptı. 

"Tehdit ve "cinsel istismar" suçlarına ilişkin sanıkların yargılandığı bu davanın duruşmasının tamamlanmasından sonra Mahkeme Heyeti Başkanı Turan Ahmet Taşkaya, mahkeme heyeti üyesi hakimler, Cumhuriyet savcısı ve avukatların isteğiyle, katip ve mübaşirin de katılımıyla duruşma salonunda topluca hatıra fotoğrafı çektirildi.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi de bu duruşmanın ardından Kaşüstü'ndeki yeni Trabzon Adalet Sarayı'na taşınmaya başladı.

Eski Trabzon Adliyesi'nde hizmet veren Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı ile bağlı bazı birimlerin yarından itibaren 2 Mart'a kadar yeni binaya taşınacağı, adliyedeki diğer tüm birimlerin ise yeni binaya taşındığı belirtildi.

Başsavcılık ve bağlı birimlerinin de yeni  binaya taşınması sonrası 11 duruşma salonu, hakim, savcı odaları, bilgi işlem ve baro odası ile kalemlerden oluşan 75 bağımsız odası, seçim büroları, konferans salonu, yemekhane, mutfak, arşiv, emanet deposu gibi bölümleri olan 5 katlı eski Trabzon Adliyesi binası tadilata alınacak. 

Yapı daha sonra 15 yıla kadar hapis cezası içeren davaların temyiz incelemesinin yapılacağı ve istinaf mahkemesi olarak da bilinen Trabzon Bölge Adliyesi olarak hizmet verecek.

Modern yapısı ve 38 bin metrekare kapalı alanı ile Türkiye'nin önde gelen adliye binalarından olan yeni Adliye Sarayı'nda ise 40 modern duruşma salonunun yanı sıra hakim, savcı odaları, baro odası, 120 kişilik konferans salonu, sosyal tesisler gibi çeşitli birimler bulunuyor.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x